x
Filmek

A szakértők odáig vannak a Han Solo-filmért

Iain McCaig művész már átnyálazta a fiatal Han Solo spinoff filmet, és minden idők legjobb Star Wars szkriptjének nevezte.

A szakértők odáig vannak a Han Solo-filmért
  • Publishedjúlius 2, 2016

Iain McCaig művész már átnyálazta a fiatal Han Solo spinoffot, és minden idők legjobb Star Wars szkriptjének nevezte.

A következő években az Erő velünk lesz, 2020-ig legalábbis bebiztosította magát a Disney Star Wars mozikkal – utána sem állnak le a Sith-ek. Egyik évben a Skywalker család történetét kapjuk, a rákövetkezőben egy mellékszálat, kiegészítőt, amiben kulcskarakterek (Lázadok, Han Solo, Boba Fett) kapnak saját, önálló részt, hogy jobban megismerjük a múltjukat. Kemény munkával készül jelenleg is a Rogue One: A Star Wars Story első spinoff rész, melyben Darth Vader is feltűnik – pedig ő egy Skywalker!

A Zsivány Egyessel nem ér véget a spinoff dömping, mert már javában szervezik a második kisfilmet is. Abban a filmben sokak nagy kedvence, Han Solo kapja a legtöbb figyelmet. A csempészről készülő Solo-mozi főszerepét Alden Ehrenreich kapta, erről bővebben itt olvashattok.

A Star Wars News Net oldalon jelent meg a cikk, hogy Az ébredő Erőn is dolgozó művész már látta a szkriptjét a 2019-es Han Solo-filmnek, és egyszerűen zseniálisnak tartja. Van a filmben minden, fordulatos, és nagyon izgalmas. A forgatókönyvet egyébként az Star Wars-univerzum élő legendája, Lawrence Kasdan körmölte, aki már megannyi Star Wars alatt dolgozott, legutóbb épp Az ébredő Erőn J.J. Abramsszal, de A Birodalom visszavág történetét teljes egészében ő álmodta meg.

Az eddigi legjobb Star Wars forgatókönyv, és az egyik legjobb szkript, amit valaha olvastam. Nevettem, sírtam, csináltam mindent, amit csak el tudsz képzelni, miközben olvasol egy jó sztorit. Tele van élvezettel.

McCraig nem ma kezdte a szakmáját. Dolgozott már a Marvelnek a Bosszúállók és A galaxis őrzői filmek kapcsán, s még a Terminator 2-ön is munkálkodott. De a legbüszkébb akkor is arra, hogy a LucasFilmnél ő alkotta meg Padme hercegnő és Darth Maul megjelenését.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.