Star Wars: Skywalker kora

A Star Wars: Skywalker kora japánul még furcsábban hangzik, miközben megerősít egy teóriát?

A Star Wars: The Rise of Skywalker nemzetenként eltérő fordítást kapott, ahogy nálunk a Skywalker kora alcímet kapta, úgy a lengyeleknél és a japánoknál is máshogy fordították.

A Star Wars: The Rise of Skywalker nemzetenként eltérő fordítást kapott, ahogy nálunk a Skywalker kora alcímet kapta, úgy a lengyeleknél és a japánoknál is máshogy fordították.

Több hazai rajongói is felhördült a Star Wars: Skywalker kora alcímet hallva – ez angolul úgy hangzik, mint az Age of Skywalker – azonban nem vagyunk egyedüliek, akik a The Rise of Skywalker címet máshogy fordították saját nyelvükre. A lengyeleknél a Star Wars: Skywalker Resurrection lett a befutó, ami a Skywalker feltámadást jelenti, ám a Távol-Keleten még ennél is spoileresebb alcímet kapott. [penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Mint kiderült, Japánban a Star Wars: Dawn of Skywalker (Skywalker hajnala) néven mutatják be idén decemberben a Skywalker-saga utolsó részét, ami más nemzetek címével egy rajongói teóriát is megerősíthet. A rajongók azzal álltak elő a nemzetközi filmcímek után, hogy a Skywalker szó valójában egy gyűjtőnév, ami magába foglalja a Jediket és mindazokat, akik képesek használni az Erőt. Az egész teória Rian Johnson Az utolsó Jedik bemutatójával kezdődött, majd a The Rise of Skywalker folytatta, miszerint a jövőben a jedi szót teljesen felváltja majd a Skywalker. A Star Wars mítoszok túlmutatnának a Skywalker családon, így akár örökségként is tovább lehetne vinni a Skywalkert. Talán a jövő jedijeit már nem így, hanem Skywalkereknek fogják hívni, ami egy olyan rejtélyt is orvosolna, hogy miként lehetne Reyből Skywalkert faragni.

Mark Hamill éppen a napokban erősítette meg, hogy milyen formában fog szerepelni J.J. Abrams trilógia befejező részében, ami egyben a Skywalker-saga utolsó részét is jelenti, hiszen a Lucasfilm korábban már megerősítette, hogy a IX. résszel egy történet a végéhez ér, s a jövőben a galaxis olyan pontjaira utazunk el és ismerünk meg új karaktereket, amiket és akiket eddig nem filmesítettek meg.

A Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

Total
5
Shares
Previous Article
MotoGP 19

JÁTÉKTESZT: MotoGP 19

Next Article
Jégvarázs 2.

Tombol az Elza-mánia, megérkezett a Jégvarázs 2. szinkronos előzetese

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!