Wide Screen
Image default
Filmek

A Star Wars: Skywalker kora japánul még furcsábban hangzik, miközben megerősít egy teóriát?

A Star Wars: The Rise of Skywalker nemzetenként eltérő fordítást kapott, ahogy nálunk a Skywalker kora alcímet kapta, úgy a lengyeleknél és a japánoknál is máshogy fordították.

A Star Wars: The Rise of Skywalker nemzetenként eltérő fordítást kapott, ahogy nálunk a Skywalker kora alcímet kapta, úgy a lengyeleknél és a japánoknál is máshogy fordították.

Több hazai rajongói is felhördült a Star Wars: Skywalker kora alcímet hallva – ez angolul úgy hangzik, mint az Age of Skywalker – azonban nem vagyunk egyedüliek, akik a The Rise of Skywalker címet máshogy fordították saját nyelvükre. A lengyeleknél a Star Wars: Skywalker Resurrection lett a befutó, ami a Skywalker feltámadást jelenti, ám a Távol-Keleten még ennél is spoileresebb alcímet kapott.

Mint kiderült, Japánban a Star Wars: Dawn of Skywalker (Skywalker hajnala) néven mutatják be idén decemberben a Skywalker-saga utolsó részét, ami más nemzetek címével egy rajongói teóriát is megerősíthet. A rajongók azzal álltak elő a nemzetközi filmcímek után, hogy a Skywalker szó valójában egy gyűjtőnév, ami magába foglalja a Jediket és mindazokat, akik képesek használni az Erőt. Az egész teória Rian Johnson Az utolsó Jedik bemutatójával kezdődött, majd a The Rise of Skywalker folytatta, miszerint a jövőben a jedi szót teljesen felváltja majd a Skywalker. A Star Wars mítoszok túlmutatnának a Skywalker családon, így akár örökségként is tovább lehetne vinni a Skywalkert. Talán a jövő jedijeit már nem így, hanem Skywalkereknek fogják hívni, ami egy olyan rejtélyt is orvosolna, hogy miként lehetne Reyből Skywalkert faragni.

Mark Hamill éppen a napokban erősítette meg, hogy milyen formában fog szerepelni J.J. Abrams trilógia befejező részében, ami egyben a Skywalker-saga utolsó részét is jelenti, hiszen a Lucasfilm korábban már megerősítette, hogy a IX. résszel egy történet a végéhez ér, s a jövőben a galaxis olyan pontjaira utazunk el és ismerünk meg új karaktereket, amiket és akiket eddig nem filmesítettek meg.

A Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

Még több a témában...

Karl Urban a Skywalker kora vendégszerepéről is lehullt a lepel

Kévés Bence Mihály

Megmutatták Keri Russell Skywalker kora karakterének, Zorii Bliss korai terveit

Kévés Bence Mihály

A Star Wars: Az ébredő Erő korai tervein meglehetősen bizarr külsőt kapott Maz Kanata

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat