x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A Sólyom és a Tél Katonája választ adott arra, hogy Steve Rogers életben van még?

Mi történt az eredeti Amerika Kapitánnyal?

A Sólyom és a Tél Katonája választ adott arra, hogy Steve Rogers életben van még?
  • PublishedMarch 21, 2021

Bár A Sólyom és a Tél Katonája című Disney+ sorozat igyekszik kerülni azt a témát, hogy mi történt a Kapitánnyal a Bosszúállók: Végjáték után, mégis kaptunk utalást rá. Rogers és Sam találkozása után a Bosszúállók 4. végén rengeteg kérdés maradt bennünk, ezek egy részére már választ kaptunk a készítőktől, de most az új sorozatnál felmerült a kérdés, hogy vajon él még Rogers?

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoiler olvasható.

Korábban Joe Russo rendező elmagyarázta, hogy mielőtt visszajött a jelenbe Rogers, leélt egy életet igaz szerelmével, Peggyvel a múltban, majd ezt követően visszatért, hogy átnyújtsa a pajzsot barátjának, Samnek. Vagyis úgy kell értelmezni ezt, mint egy alternatív idősíkot, az elsődleges idősík egy leágaztatása csak. Ezt már értjük, de még mindig nem tudjuk a választ, hogy azóta mi történt a karakterrel.

Ahogy azt már megtudtuk, hogy az új Marvel-sorozat hat hónappal játszódik a Végjáték után. Noha még csak egy részt mutattak be, ám eddig látszólag a sorozat nem foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy mi történt a legutolsó Bosszúállók-film után a Kapitánnyal, csak az újjal. Azonban egy éles szemű rajongó mégis kiszúrt egy eldugott húsvéti tojást a pénteken bemutatott első részben. A Smithsonian múzeumban Amerika Kapitány emlékére kiállított emlékműnél utalást kapunk, hogy mi történhetett a karakterrel. És nem, nem a Holdra költözött nyugdíjas éveire, ahogy arról egy őrült teória megjelent minap.

https://twitter.com/Bork_22/status/1372903047479885830?s=20

Tony Stark halála után Steve Rogers azzal tiszteli barátját, hogy végül visszavonul és leteszi a pajzsát, élvezi a világot, amiért olyan keményen harcolt, hogy megvédje. Ezzel a kiállítással tisztelgünk Steve Rogers, Amerika Kapitány életét és örökségét: hazafi, katona, hős.

Sajnos nem lettünk sokkal okosabbak. Úgy tűnik, a Marvel Studios egyelőre nem szeretne választ adni erre a kérdésre. Marad továbbra is a találgatás, hogy mi történhetett az ex-Kapitánnyal, hiszen a tisztelgés akár a múltra, vagy a jelenre is utalhat. Mi utóbbira gondolunk, hogy Rogers idős kora ellenére visszavonult és nyugdíjas napjait tengeti valahol egy titkos helyen, amiről csak barátai tudnak. De valami azt sugallja, hogy az elkövetkező hetekben erre a kérdésre is választ kapunk majd.

Bosszúállók: Végjáték
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.