Amerika Kapitány

FEJTÁGÍTÓ: A Marvel elárulta, nem Amerika Kapitány volt az első Bosszúálló, de akkor ki?

Nem is a Kapitány volt az első Bosszúálló.

Sokak szemében Amerika Kapitány az első Bosszúálló, de a Marvel éppen most erősítette meg, hogy nem Steve Rogers volt. Ami azt illeti, az első Bosszúállók csaknem egymillió évvel megelőzik a Kapitányt. Az Avengers #39 száma többek között a Bosszúállók eredetére is választ adott, illetve az első Bosszúálló kilétére.

Főnix

Akárcsak a képregények szerelmesei, úgy a Marvel Moziverzum rajongói között is sokan abban a hitben vannak, hogy Amerika Kapitány az első Bosszúálló, és ezzel a címmel még film is készült a karakterről. Bár Steve Rogers nem volt alapító tag, mégis sokan annak tekintik, hiszen mindent megtesz a csapatért. A képregényben azonban most egy korábbi csapatról olvashatnak a rajongók, ami nagyjából Kr. e. 1.000.000 évvel korábban alakult meg. A csapat feladata a ‘Mennyei Invázió’ megfékezése volt. A Marvel azt is elárulta most, hogy nem más volt a formáció alapembere, mint Főnix.

A lányt még csecsemőként magára hagyta a csoport, mert „más” volt. A Főnix Erő első tulajdonosát farkasok serege mentette meg és nevelte fel. Miután felnőtt a lány, találkozik egy misztikus telepatával, akit Highwalker-nek hívnak. Ezt a titokzatos karaktert akár Kőkori X Professzornak is nevezhetjük. Highwalker a mutánsok egy törzséhez viszi a lányt, amit szintén olyanok alkotnak, akiket másságuk miatt magukra hagyott saját törzse – a „Félelem Nélküli Törzsnek” hívják magukat. Miután az emberek elpusztítják a törzset, a lány visszatér arra a helyre, ahol a törzse magára hagyta, s ezzel ő lesz az első személy, akit a Főnix Ereje megszáll. A Főnix erejével és intelligenciájával rádöbben, hogy a világnak védelemre van szüksége, ezért Odinhoz fordul. Elmeséli Asgard uralkodójának, hogy állítsanak fel egy csapatot a világ megmentésére, majd megkérdezi: Benne vagy?

Ez teljesen felborít mindent, amit a rajongók eddig tudtak a Bosszúállókról, illetve a formáció első tagjairól. Rogerst állították be elsőnek, ám a Marvel képregényei szerint Főnix volt az első. Két éven át kaptunk utalásokat az úgynevezett Kőkori Bosszúállók megnyert csatáiról és még néhányukról olvashattunk is, de csak most kapott megerősítést, hogy ki alapította mindezt.

Total
39
Shares
Previous Article
Ana De Armas

Chris Evans és Ryan Gosling mellett Ana De Armas is csatlakozott a Russo testvérek legújabb, a The Gray Man adaptációjához

Next Article
Disney+

Pontosan tudjuk, hogy Ázsiában, Kelet-Európában, köztük Magyarországon mikor lesz elérhető a Disney+ 2021-ben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!