Főoldal Filmek A Skywalker kora után játszódhat az új Star Wars, és még az új szereplők is visszatérhetnek
Filmek

A Skywalker kora után játszódhat az új Star Wars, és még az új szereplők is visszatérhetnek

A Skywalker kora után folytatódhat a történet, a régi új szereplőkkel.

429
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

A Star Wars: Skywalker kora fogadtatása és a rossz kritikák után nem adtunk volna semmi arra, hogy a Lucasfilm hajlandó folytatni a történtet, azonban a legújabb jelentések szerint Damon Lindelof fejlesztés alatt álló új filmje a folytatástrilógia után játszódik majd. Sőt, még az új szereplők is visszatérhetnek.

Az elmúlt napokban több pletyka is szárnya kelt egy új Star Wars-filmről, majd nemrég megerősítették, hogy a Lost és a Watchmen showrunnerje, Damon Lindelof jelenleg egy új nagyszabású Star Wars-projekteten dolgozik a Lucasfilm megbízásából, a filmet pedig a Ms. Marvel rendezője, Sharmeen Obaid-Chinoy forgatja majd. Az is kiderült, hogy Lindelof a feltörekvő forgatókönyvíróval, Justin Britt-Gibsonnal (A kór, The Counterpart) írja az új forgatókönyvet, de úgy tűnik, hogy még jó páran érintettek a projektben. Eközben a The Hollywood Reporter még jobban beleásta magát a projektbe, s néhány egészen érdekes dolgot sikerült kideríteniük az új filmről.

A szaklap szerint az egyelőre cím nélküli film a Skywalker kora eseményei után fog játszódni, és bár várhatóan nem a Skywalker-saga közvetlen folytatásaként fog megjelenni, a megosztó folytatástrilógia szereplői is szerepet kaphatnak benne. Nagy felfedezés, mivel ez az első jele annak, hogy a Lucasfilm érdeklődik a folytatás iránt, s nem akarják elfelejteni a folytatástrilógiát. Bár a filmek pénzügyi szempontból sikeresek voltak, az utolsó részt a kritikusok meglehetősen lehúzták, és a történtek után úgy tűnt, hogy a stúdió inkább a Star Wars: VI. rész – A Jedi visszatér utáni időkre helyezi a hangsúlyt – ekkor játszódik a nagysikerű A mandalóri élőszereplős sorozat is.

Jó kérdés, hogy mely karaktereket láthatjuk visszatérni, Daisy Ridley által megformált Rey elég biztosnak tűnik, és logikus döntés lehet. Poe Dameron szintén egy olyan karakter, akire sokan kíváncsiak lennének, de a történetek után meglepődnénk azon, ha John Boyega a kommentjei után visszatérne a messzi-messzi galaxisba, hogy újra eljátssza Finnt.

A hírek szerint nem sokkal az idei Star Wars Celebration után megalakult egy titkos írói szoba, aminek Patrick Somerville (Leftovers, Station Eleven), Rayna McClendon (Obi-Wan Kenobi, Willow), Andy Greenwald (Briarpatch) és természetesen Dave Filoni is a tagja.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események