Főoldal Filmek A Skywalker kora írója még soha nem írt át annyiszor forgatókönyvet, mint ennél
Filmek

A Skywalker kora írója még soha nem írt át annyiszor forgatókönyvet, mint ennél

Chris Terio, a Skywalker kora társírója egy interjúban elmondta, hogy többször írta át a történetet, mint ahány filmen eddig dolgozott.

204
Star Wars: Skywalker kora

Chris Terio, a Skywalker kora társírója egy interjúban elmondta, hogy többször írta át a történetet, mint ahány filmen eddig dolgozott.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója óta több dologra is fény derült már, kiszivárgott Colin Trevorrow elképzeléséről néhány vázlat, láttunk látványterveket mindkét filmből, de ami legkiábrándítóbb az egészben, hogy nem tervezték meg előre az új trilógiát, hanem haladtak az árral, és menet közben formálták a történetet. Ezt jól tükrözi az új trilógia három része, hogy mennyire nem volt egyetértés a rendezők és a stúdió között.

Tekintettel arra, hogy J.J. Abrams és Chris Terrio csak később csatlakozott a Skywalker kora munkájához, annyira nem meglepő, hogy a legendás Skywalker sorozat utolsó epizód sztorija jelentős átíráson esett át, és arra is volt példa, hogy forgatás közben módosítottak – mondta Chris Terrio a Business Insider lapnak adott interjúban.

Soha nem írtam át egy filmet olyan sokszor, mint ezt. Olyan volt ez, mint egy dagály. Minden reggel új forgatókönyv volt, de mi csak próbálkoztunk és próbálkoztunk, egyszerűen azt gondoltuk, hogy nem elég jó. Soha nem lesz elég jó.

Chris Terrio
Star Wars: Skywalker kora

Jól mutatja, hogy milyen nagy nyomás volt a vállukon, a Lucasfilmtől Kathleen Kennedy milyen erős kezű vezető, hogy milyen hektikus körülmények között kell dolgozni a stúdiónál. De Terrio közben dicsérte a produkciós csapat kitartását, hogy mennyire jól kezelték a helyzetet:

A produkciós csapat annyira jó volt, hogy alkalmazkodni tudott a helyzethez. Folyamatosan javítottuk a szkriptet – kipróbáltunk dolgokat, és bizonyos dolgok nem működtek, néhány dologban nem volt elég ambíció. Néhány dolog túl ambiciózusra sikerült. Egyesek túl együgyűek lettek. Néhány dolog túl egyszerű. Bizonyos dolgok túl nosztalgikusra. Néhány dolog túlságosan furcsa volt. Próbáltuk megtalálni az egyensúlyt.

A kapkodás és tanácstalanság a végeredményen is meglátszott, hiszen bennfentes információk szerint a Disney októberben még extra jelenetek forgatását rendelte el, hogy új termékeket tudjanak majd piacra dobni, köztük a repülő rohamosztagosokat és a Sith Trooperek is ezt a célt szolgálták. És akkor még nem beszéltünk az utolsó vágás jogáról, mert a Disney a rendező akarata ellenére többször is megvágta a filmet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események