Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút rekordokat döntve érkezett a hazai mozikba!

Naná, hogy itthon is mindenki a Pókember kalandjára volt kíváncsi hétvégén.

469
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Az új Pókember-film érkezését hatalmas várakozás előzte meg, és ez a várakozás a premier után az egész világon és nálunk is egyértelmű bizonyítást nyert. A multiverzumok keveredéséből származó kavarodást imádták a nézők és a kritikusok: itthon szerdától vasárnapig több mint 189 000 néző akarta látni Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Marisa Tomei és neves társaik különleges kalandját.

Az egy hétvége alatt több mint 189 000 nézőt megmozgató Pókember: Nincs hazaút hatalmas fölénnyel lett az idei év legnézettebb filmje, egyúttal egyike lett a legerősebb nyitóhétvégével büszkélkedhető top 5 filmnek. Ez pedig még nem minden! A Pókember legújabb kalandját övező hatalmas érdeklődés elegendő volt arra, hogy megdöntse a stúdió rekordját: ez lett a Sony Pictures valaha volt legjobban nyitó filmje!

A hazai lelkesedés nem különbözik az egész világétól: a Pókember : Nincs hazaút az első hétvége jegyvásárlási adatai alapján mostantól minden idők harmadik legjobban nyitó filmje, és az idei év No. 1.-ja. Négy nap elég volt ahhoz, hogy az egész világon összesen 587 000 000 dollárért vegyenek rá jegyet, melyből 273 000 000 dollárt az Egyesült Államokban költöttek. – állt az InterCom, a film hazai forgalmazó kommünikéjében.

De ezzel még nem ért véget a rekorddöntögetés, ugyanis a Pókember: Nincs hazaút végül felülmúlta a bevételi várakozásokat, és nem minden idők harmadik legnagyobb amerikai nyitófilmje lett, hanem a második helyet kaparintotta meg a rekordot döntögető Bosszúállók: Végjáték mögött.

Már a csütörtök esti számokból látszott, a Sony Pictures és a Marvel Studios legújabb filmje hatalmas kasszasiker lesz, de ha azt mondanánk, hogy a film túlszárnyalta a várakozásokat, az még enyhe kifejezés lenne. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a film a harmadik legnagyobb amerikai debütálást sikerült összehoznia, a barátságos és közkedvelt Pókember legújabb kalandja még a 253M dolláros előzetes becslést is túlszárnyalta, és 260 millió dollárt forgalmaztak belőle az Egyesült Államokban az első hétvégén. Ebből az következik, hogy mostantól az észak-amerikai mozibevételek második legnagyobb nyitóhétvégéjét húzta be Tom Holland Pókembere.

Jon Watts rendező filmje megelőzte a Bosszúállók: Végtelen háború (257 millió dollár) című filmet, és csak a Bosszúállók: Végjáték (357 millió dollár) tudott több nézőt bevonzani a vetítőtermekbe 2019 tavaszán. Még az is benne van a pakliban, ha a COVID nem okoz káoszt, akkor a Pókember: Nincs hazaút vetekedhetett volna a grandiózus The Infinity Saga fináléjával.

Mi következik ezután? Még az év vége előtt összejöhet 600M dollár, és ez csak az Egyesült Államokban, és akkor még nem beszéltünk Kínáról. A Marvel Moziverzum legutolsó kalandja könnyedén átlépheti az egy milliárd dollárt, amire rég volt példa. Akár hiszed, akár nem, az utolsó film, amely ezt a bravúrt elérte, a 2019-ben bemutatott Star Wars: Skywalker kora című film volt.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.