Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút minden idők második legmagasabb nyitónapon van túl az amerikai mozikban
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút minden idők második legmagasabb nyitónapon van túl az amerikai mozikban

Minden napon megdönt egy várakozást a Pókember: Nincs hazaút.

438
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

A tegnapi cikkből kiderült, hogy a premiert megelőző este mennyire jól kezdett a Pókember: Nincs hazaút a jegypénztáraknál, a pénteki napon pedig behálózta az észak-amerikai mozikat Peter Parker legújabb kalandja. A film nemcsak kritikákban teljesít kiemelkedően, de bevételben is rácáfol minden elemzőre és a Sony Pictures vezetői által támasztott elvárásokra.

Csütörtök este 50 millió dolláros bevétellel zárt a Pókember: Nincs hazaút, ami már akkor rekordot ért, a pénteki napon pedig a második legjobb nyitónapot produkálta az észak-amerikai mozik történetében. A Sony Pictures és a Marvel Studios filmje szenzációs 121,5 millió dolláros bevétellel zárta a napot, és ezzel beékelődött a Bosszúállók: Végjáték (157,4 millió dollár) és a Star Wars: Az ébredő Erő 119,1 millió dollár) közzé.

A világjárvány okozta korlátozásokat mintha meg sem érezte volna a Pókember: Nincs hazaút, mivel a valaha volt legnagyobb decemberi nyitónapot produkálta, és a Deadline cikkében rámutat arra, miszerint akár az 242 millió dollár feletti hétvége is összejöhet a stúdiónak. A rekordok tekintetében a falmászó legújabb filmje minden idők negyedik legerősebb amerikai debütálása a legutóbbi két Bosszúállók-film és Az ébredő Erő mögött. Valószínűleg sok filmrendező nem örül ennek most, hiszen a Marvel legújabb filmje generálja a jegyeladások 91%-kát most, gyakorlatilag egy másik film sem tud labdába rúgni jelenleg a Pókemberrel.

A Pókember: Nincs hazaút egy újabb példája annak, hogy korai volt még temetni a mozikat. Az elmúlt hónapokban láttuk, hogy a nagy blockbusterek a pandémia alatt is erősek tudtak maradni, a legújabb Pókember-film pedig egyenesen döntögeti azokat a rekordokat, amire csak a COVID-19 előtt volt példa. És akkor még csak két napja játszák a mozikban, mi lesz itt a következő napokban. A Sony Pictures és a Marvel Studios bolond lett volna lemondani egy ilyen sikersorozatról, és ez tényleg csak a kezdet.

Amy Pascal néhány napja már utalt egy új trilógiára, minap azonban Kevin Feige megerősítette, hogy már készülőben van a negyedik film. Szóval hiába végződött úgy, ahogy a Nincs hazaút, van visszaút Peter Parker számára az MCU-ba.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.