Főoldal Játékok A PlayStation lemondta a PAX East mellett a GDC szereplését is
Játékok

A PlayStation lemondta a PAX East mellett a GDC szereplését is

Pár napon belül a második nagy rendezvénytől lép vissza a Sony a koronavírus miatt.

734
psgdc

Pár napon belül a második nagy rendezvénytől lép vissza a Sony a koronavírus miatt.

Fontos döntést hozott meg a napokban a Sony vezetősége. Előbb a PAX Easten való szereplést mondták le, ahol a The Last of Us Part II is jobban bemutatkozott volna többek között. Most pedig a legjelentősebb játékfejlesztői konferencián, azaz a GDC-n való szereplést mondták vissza (nem egyedüliként, a Facebook is hasonlóan cselekszik).

Az ok a koronavírus. Noha első hallásra furcsának tűnhet a döntés, hiszen a járvány elsősorban Kína Wuhan tartományában van jelen és ott is kezd a terjedése lassulni, azért világszerte jelen van és sok emberéletet követelt már eddig.

the last of us part 2 preview screenshots tvk3

A GDC-t ettől függetlenül megtartják március 16. és 20. között, a szervezők biztosítottak mindenkit, hogy szigorúbb óvintézkedéseket vezetnek be (gyakrabban takarítják és fertőtlenítik a közösségi tereket, valamint a kínai cégeket távolmaradásra kötelezték).

Arról nincs információ, hogy más nagy cégek követik-e a példát, az viszont jól látszik, hogy a japán cégnek mi a policy-ja a dologgal kapcsolatban. Ez csak tovább erősíti a teóriánkat, miszerint nem lesz egyhamar PS5 bejelentő rendezvény. Noha a Sony részéről épp a napokban érkezett egy nyilatkozat, hogy a korábbinak megfelelő ütemezésben fogják megmutatni a konzolt. Elképzelhető, hogy egy State of Playben láthatjuk majd először a masinát?

Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események