A PlayStation 5 közeledtével fejlődik a Trófea rendszer is

Átláthatóbb és részletesebb rendszert kapunk.

Nincsenek illúzióink, hogy a Sonynál esetleg olvassák a sorainkat és ennek megfelelően időzítik a marketing anyagokat, de mindenesetre a pár napja elhintett tippünk bejött. A japán influenszerek élménybeszámolóinál tippeltük ugyanis, hogy hamarosan jöhetnek a komolyabb részletek a PS5 rendszerével kapcsolatban.

Ma már kaptunk egy részletes hardverszemlét, most pedig arról érkezett hír, hogy az új konzol érkeztével, hogyan fog megváltozni a PlayStation trófea rendszere. Röviden: sokkal részletesebb lesz és pontosabb képet ad majd, hogy hol is járunk egy-egy játékban. A változások egy része (a szintlépések) már holnaptól érvénybe lépnek, de nézzük egész pontosan mire kell számítani a hivatalos sajtóközleményt idézve.

Az első változás, ami feltűnhet a játékosoknak, hogy Trófea szintjük megváltozott. A Trófea szinttartományt a jelenlegi „1-100”-ról „1-999”-re növeltük, így a frissítést követően a játékosok Trófea szintje automatikusan megváltozik a már megszerzett trófeák alapján. Például, ha a játékos jelenlegi Trófea szintje 12, akkor az új tartomány szerint a 200-as szint környékére kerül. A pontos szint a megszerzett trófeák számától és fokozatától függ. A már megszerzett trófeák és a trófeák információi, például a feloldási követelmények, nem változnak.

A Trófeák szintjének kiszámításához létrehoztunk egy új rendszert, mely jobban optimalizált, és gyakrabban jutalmazza a játékosokat. A játékosok így gyorsabban fejlődhetnek a kezdeti szinteken, ráadásul a szintek sokkal következetesebben emelkednek. A platina trófeák többet számítanak a szintfejlődésben, ez pedig még értékesebbé teszi őket.

A kibővített szinttartomány mellett a PlayStation 5 rendszerén a trófeák szintjei új ikonokat kapnak, melyek a későbbiekben a PlayStation App-ban is megjelennek majd. Az új ikonok színei az alábbiak:

● Bronz szint: 1-299

● Ezüst szint: 300 – 599

● Arany szint: 600–998

● Platina szint: 999

Az ikonok stílusos megkülönböztetőjegyei látványosan jelzik, hogy a játékos milyen közel áll a következő szinthez.

A PlayStation 5-ön nyomon követheted az egyéni trófeák fejlődését a támogatott PS5 játékokban. Például egyes esetekben megnézheted, hogy hány további tárgy vár még a begyűjtésre, vagy hány további páncélt kell megszerezni a trófea feloldásához.

A korábbi PlayStation rendszerekben megszerzett trófeák, akár az előző generációs váltásoknál is, úgy a PlayStation 5-ben is visszakerülnek hozzád. Az új Trófea szintek pedig ugyanúgy megjelennek mindenhol, ahol eddig, beleértve a korábbi rendszereket: a PS App-ot és a My PlayStation-t is.

Total
0
Shares
Previous Article
Fekete Özvegy

FEJTÁGÍTÓ: Natasha Romanova a Fekete Özvegy

Next Article
The Witcher

Geralt és Ciri után a Vaják harmadik főszereplőjéről, Yennefer-ről is kaptunk egy új képeket

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!