Főoldal Filmek A PG-13-as karika miatt kénytelenek voltak kivágni a Tenet néhány jelenetét, ahol a férfiak erőszakot tanúsítottak a nők ellen
Filmek

A PG-13-as karika miatt kénytelenek voltak kivágni a Tenet néhány jelenetét, ahol a férfiak erőszakot tanúsítottak a nők ellen

Az Egyesült Királyságban megvágták a Tenetet.

544
Tenet
Forrás: Warner Bros.

Christopher Nolan aligha lehet boldog a mostani hír hallatán, ami végre megerősítést kapott. Az elmúlt napokban már pletykálták, hogy az Egyesült Királyságba szánt változatot meg kell vágni a korhatárbesorolás miatt, hiszen a film tartalmaz olyan erőszakos jeleneteket is, amik nem férnek bele a PG-13-as karikába.

Hosszú és rögös út van a Tenet mögött, mire kijelenthetjük, hogy jövő héten jegyet válthatunk rá. Nolan a végsőkig kitartott a film moziban való bemutatása mellett, ezért sokáig bizonytalan volt, hogy mikor is kerül a mozikba. Végül a Warner Bros. és a rendező amellett döntött, hogy szakaszosan mutassák be a világ országaiban. Miközben Európa és Ázsia több országában is jövő héttől játsszák a filmet, addig Észak-Amerikában a rajongóknak marad a további várakozás, hiszen a Tenet egy maréknyi filmszínházban debütál augusztus végén.

Nagyon nehéz helyzetbe került így a stúdió, hiszen a várt siker minden bizonnyal elmarad majd, nem hoz annyit a stúdió konyhájára a film, mint amiben bíztak, sőt, a kalózkodás és a spoilerek is tovább rontják az esélyeket. Ezek mellett most egy újabb érvágást kapott, az Egyesült Királyságban ki kellett vágni néhány erőszakos jelenetet. A Film Stories a BBFC-re hivatkozva azt állítja, hogy a film eredetileg 15-ös korhatárt kapott volna, ami nyilvánvalóan tovább rontott volna a film sikerén. Ezért úgy döntöttek, hogy 12A – ez megegyezik a nemzetközi PG-13-as karikával – besorolást kapja.

A Warner Bros. néhány jelenetet kénytelen volt kivágni a filmben, amikben egy férfi rugdos egy nőt, és a korhatár bizottság ezt úgy ítélte meg, hogy túllő a családbarát besoroláson. Eredetileg ezért kapott a film PG-15-öt, akárcsak a Joker a tavalyi évben, ami sokak szerint extrém túlzásnak minősült, bár a film nem egy családbarát matiné, komoly témákat boncolgat, de ettől függetlenül még nem volt indokolt a magasabb karika.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Oppenheimer
Filmek

Hány millió dollár ütötte Christopher Nolan markát az Oppenheimer és az Oscar után?

Mennyi volt Christopher Nolan fizetése az Oppenheimer után, ami tarolt az idei...

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan már a következő filmjén dolgozik, ami egy tévésorozat feldolgozása lehet

Az Oscar után Christopher Nolan már a következő film forgatókönyvét írja.

Christopher Nolan
Filmek

Christopher Nolan horrorfilmet rendezne

Mi lesz Christopher Nolan következő filmje?