Tenet

A PG-13-as karika miatt kénytelenek voltak kivágni a Tenet néhány jelenetét, ahol a férfiak erőszakot tanúsítottak a nők ellen

Az Egyesült Királyságban megvágták a Tenetet.

Christopher Nolan aligha lehet boldog a mostani hír hallatán, ami végre megerősítést kapott. Az elmúlt napokban már pletykálták, hogy az Egyesült Királyságba szánt változatot meg kell vágni a korhatárbesorolás miatt, hiszen a film tartalmaz olyan erőszakos jeleneteket is, amik nem férnek bele a PG-13-as karikába.

Hosszú és rögös út van a Tenet mögött, mire kijelenthetjük, hogy jövő héten jegyet válthatunk rá. Nolan a végsőkig kitartott a film moziban való bemutatása mellett, ezért sokáig bizonytalan volt, hogy mikor is kerül a mozikba. Végül a Warner Bros. és a rendező amellett döntött, hogy szakaszosan mutassák be a világ országaiban. Miközben Európa és Ázsia több országában is jövő héttől játsszák a filmet, addig Észak-Amerikában a rajongóknak marad a további várakozás, hiszen a Tenet egy maréknyi filmszínházban debütál augusztus végén.

Nagyon nehéz helyzetbe került így a stúdió, hiszen a várt siker minden bizonnyal elmarad majd, nem hoz annyit a stúdió konyhájára a film, mint amiben bíztak, sőt, a kalózkodás és a spoilerek is tovább rontják az esélyeket. Ezek mellett most egy újabb érvágást kapott, az Egyesült Királyságban ki kellett vágni néhány erőszakos jelenetet. A Film Stories a BBFC-re hivatkozva azt állítja, hogy a film eredetileg 15-ös korhatárt kapott volna, ami nyilvánvalóan tovább rontott volna a film sikerén. Ezért úgy döntöttek, hogy 12A – ez megegyezik a nemzetközi PG-13-as karikával – besorolást kapja.

A Warner Bros. néhány jelenetet kénytelen volt kivágni a filmben, amikben egy férfi rugdos egy nőt, és a korhatár bizottság ezt úgy ítélte meg, hogy túllő a családbarát besoroláson. Eredetileg ezért kapott a film PG-15-öt, akárcsak a Joker a tavalyi évben, ami sokak szerint extrém túlzásnak minősült, bár a film nem egy családbarát matiné, komoly témákat boncolgat, de ettől függetlenül még nem volt indokolt a magasabb karika.

Total
0
Shares
Previous Article

Új harcos csatlakozik a Dragon Ball FighterZ karaktereihez

Next Article

Durvul a helyzet az Epic Games és az Apple között

Related Posts