Wide Screen
Image default
Filmek

Kétféle módon vették fel a Tenet legfontosabb jeleneteit

Az előzetes kedvcsináló elárulta, hogy a film időinverziós jeleneteit két irányból is felvették.

Hatalmas várakozás előzi meg a Tenet című filmet. Persze ez nem véletlen, hiszen az idén ötven éves Christopher Nolan – akinek egy korábbi sikerfilmje, az Eredet épp most kerül a mozikba a tíz éves jubileum kapcsán – korunk egyik legnépszerűbb rendezője, emellett pedig a Tenet egyfajta menekülő út is a filmrajongók számára, hiszen bár voltak ugyan premierek az elmúlt hetekben, ez lesz az első igazán nagy cím a mozikban. Ráadásul a világ hetven országában már augusztus végén láthatjuk majd a filmet, de a kimaradóknak sem kell sokat várni, szeptember 3-án a többi helyen is mozikba kerül az alkotás.

Most a film egyik előzetes kedvcsinálója elárulta, hogy Christopher Nolan a kívánt hatás érdekében az időinverziós jeleneteket kétszer, két irányból, előre és visszafelé is felvette. Fontos kiemelni, hogy Nolan nem a szokványos időutazós sémát használta. Ebben az alkotásban ha egy karakter visszautazik az időben, maga az idő lineáris folyása nem törik meg, a külvilág halad tovább a rendes kerékvágásban. Összefoglalván, az idő manipulációja ebben az esetben csak az adott karakterre lesz érvényes.

Bár kaptunk korábban előzeteseket, a történet legfőbb elemeit továbbra is homály fedi. Annyi tűnik bizonyosnak, hogy karaktereink a harmadik világháborút próbálják majd valamilyen módon megakadályozni. A film két főszerepében John David Washington és Robert Pattinson lesznek láthatóak, de többek között Elizabeth Debicki és Kenneth Branagh is feltűnik a filmben.

Hazánkban tehát a bemutató dátuma augusztus 26.

Még több a témában...

John David Washington kész visszatérni a Tenet folytatásában, de minden Christopher Nolan rendezőn múlik

Kévés Bence Mihály

Állítólag olyat ment a Mulan, hogy több pénzt termelt Észak-Amerikában, mint a Tenet világszerte

Kévés Bence Mihály

Box Office 2020/36. hét: Eljött a várva-várt pillanat, Amerika is megkapta a Tenet-et

Tóth Bálint

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat