Főoldal Játékok A Nintendo lépéseket tenne a Pokémon-utánzat Palworld ellen
Játékok

A Nintendo lépéseket tenne a Pokémon-utánzat Palworld ellen

A japán videójáték gyártó is felfigyelt a népszerű Palworld túlélős akciójátékra.

310
Palworld
Forrás: Steam

Az idei év egyik nem várt sikere lett a Palworld nevű akció-kaland, túlélős videójáték. A japán Pocket Pair játéka január 19-én jelent meg PC-re, Xbox One és Xbox Series X/S konzolokra és azonnal a toplisták élére került. Steamen már a legelső helyen van az eladások között maga mögé szorítva olyan címeket, mint a Tekken 8, Like a Dragon: Infinite Wealth, Counter-Strike 2, PUBG: Battlegrounds, EA Sports FC 24, Call of Duty, GTA V vagy a Baldur’s Gate 3. Már legalább 7 millió példány kelt el belőle. A játék karakterei, dizájnja azonban megszólalásig hasonlít a Pokémonra, így csak idő kérdése volt, hogy a Nintendo figyelmét is felkeltsék.

A Nintendo alá tartozó The Pokémon Company egy nyilatkozatot tett közzé oldalán január 25-én. A japánul és angolul is olvasható rövid szövegben nem nevezik nevén, de egyértelmű, hogy a Palworldről van szó. A Nintendo nyilatkozata így szólt:

Más cégek játékaival kapcsolatos megkeresések:
Számos megkeresést kaptunk egy másik cég 2024 januárjában megjelenő játékával kapcsolatban. Nem adtunk semmilyen engedélyt a Pokémon szellemi tulajdonának vagy eszközeinek felhasználására abban a játékban. Szándékunkban áll kivizsgálni és megfelelő intézkedéseket tenni a Pokémonokkal kapcsolatos szellemi tulajdonjogokat sértő cselekményekkel szemben. Továbbra is ápolni és gondozni fogunk minden egyes Pokémont és annak világát, és azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben a Pokémonon keresztül egyesítsük a világot.

The Pokémon Company

A Nintendo eddig sem habozott minden eszközt bevetni, hogy megvédje termékeit. A Nintendo Switch konzolt gyártó japán játékóriás hírhedt arról, hogy jogi képviselői a legszigorúbb büntetésekhez folyamodnak, ha valaki visszaél a szellemi tulajdonukkal. Még a legálisan működő tartalomgyártókat sem szokták kímélni. A Palworld egyébként még nem teljes értékű játék. Egyelőre korai hozzáférésű béta változat vált elérhetővé. A csapat folyamatosan fejleszti, hamarosan újabb PVP módokat, csapat raideket, új ellenségeket és cross-play megoldásokat tesznek a szoftverbe. A játékban a Pokémonokhoz hasonló Pal nevű aranyos kis állatokat gyűjtögethetünk, vagy küldhetünk harcba, de még kereskedhetünk is velük, így többen már virtuális rabszolgatartással vádolták a játékot. A játékmenet pedig még a Fortnite-ra is hasonlít. Közel sem mutatja még egy kész játék képét, azonban az olcsóbb 28,9 eurós ára és az Xbox Game Passba bekerülésével rendkívül vonzó játék, szemben a Nintendo hivatalos Pokémon-játékaival, amelyek 49-59 eurós áron mozognak most is. Kérdéses, hogy mit lép a Nintendo válaszul a Palworldre, megpróbálják ellehetetleníteni, vagy jogi útra terelik az ügyet?

Palworld
Forrás: Steam
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Super Mario Bros.: A film
BREAKINGFilmek

Bejelentették a Super Mario Bros.: A film folytatását

Kitűzték a Super Mario Bros.: A film folytatásának premiernapját.

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Zelda
BREAKINGFilmek

Érkezik hivatalosan is a Zelda élőszereplős feldolgozása

Több éve pletykálnak a Zelda-filmről, most végre bejelentették.