Főoldal Játékok Nintendo 2024-ben érkezhet a Nintendo következő konzolja
Nintendo

2024-ben érkezhet a Nintendo következő konzolja

A legfrissebb pletykák szerint már 2024 második felében érkezhet a Nintendo Switch utódja.

234

Július 31-én érkezett a hír, hogy a Nintendo már tervezi a következő generációs konzolját, vagyis a Nintendo Switch utódját. A pletykát a VGC szellőztette meg, amely szerint a Nintendo 2024 második felében szállítaná az új konzolját. A cikk szerint két, a Nintendóra rálátó belsős forrás szerint az új konzol ugyanúgy hordozható „kézikonzol” lesz, mint a Switch és a prototípusa már kint van a fejlesztő stúdióknál.

Állítólag a készülék egyszerű LCD képernyővel érkezik, nem prémium OLED kijelzővel, hogy csökkentsék a gyártási költségeket. Ezenfelül növelnék a tárhely kapacitását, hiszen a Switchben mindössze egy 32 GB méretű tárhely van, amely ma már nagyon csekély. A cikk arról is írt, hogy a Switch-hez hasonlóan az új konzol is kap kártyás nyílást, így megmaradnának a fizikai hordozók. A források azonban nem beszéltek arról, hogy visszafelé kompatibilitás is lesz, azaz képes lesz-e futtatni a Switchre kiadott játékokat. A Nintendo korábban már közölte, hogy szeretné a több száz millió fős Switch felhasználóbázist tovább vinni a következő generációs konzoljára, azonban egyes külsős kiadók szerint ez negatívan hatna az új konzolra megjelent játékok eladásában. A Nintendo nem kommentálta a VGC híreit.

A VGC tokiói érdekeltségű ipari tanácsadója szerint a Nintendo következő konzoljának 2024-es kiadása reális időpont lenne. A piaci becslések szerint a Switch eladásai 16,5%-al esni fognak, míg a játékeladások 15,9%-al növekedni fognak ebben a pénzügyi évben. Egy új Nintendo konzol kiadása viszont jócskán növelhetné a konzoleladásokat a vállalatnál. Christopher Dring, a B2B videójátékos szerzője szerint a 2024-es dátum illeszkedne a Nintendo korábbi trendjébe, hiszen a Switch is akkor jelent meg 2017-ben, amikor a PlayStation és Xbox a félgenerációs váltásnál volt a PS4 és Xbox One konzoloknál. Számos pletyka szól arról, hogy a Sony hamarosan bejelenti a félgenerációs PS5 Slim és Pro konzolokat, akár már idén év végén.

Az eredeti Switch több mint három évvel a PS4 és az Xbox One után jelent meg, ami hatékony lépésnek bizonyult a Nintendo számára. A Switch 2 2024 második felében történő megjelenése közel négy évvel lenne a PS5 és az Xbox X és S sorozat után, így hasonló “ciklusközépi” megjelenést láthatnánk a Nintendónál.

Christopher Dring

A cikk arról is szól, hogy a Nintendo nagyon erős rajongói bázist alakított ki mind Ázsiában, mind Európában és Észak-Amerikában is. Azonban a Switch elmulasztotta megszólítani az „alkalmi” (casual) játékosokat, amely kihívás lesz a japán vállalat számára. A Sony vagy Microsoft konzoljaival ellentétben jelentősen elmaradott a digitális könyvtárak, a felhőszolgáltatás vagy akár a visszafelé kompatibilitás terén, amely döntő fontosságú lehet a következő generációban.

Amikor 2017-ben megjelent a Switch szinte minden hónapban érkezett hozzá egy nagy játék (Mario, Zelda, Splatoon vagy Mario Kart) és számos kisebb cím is (Arms, Xenoblade), hogy a karácsonyi szezont kihasználják. Így, ha a 2024-es ünnepi időszakot céloznák be, akkor feltehetően már van jó néhány készülő játékuk. Májusban a Nikkei Asia (a Tokiói Értéktőzsde tőzsdei indexének hírlapja) állította, hogy a Nintendo következő konzoljának fejlesztése nagyon jól halad. A Nikkei korábbi jelentése szerint a Switchből rekordmennyiségű fogyott Japánban júniusban, tehát a konzol még hat évvel a megjelenése után is nagyon népszerű. Világszinten már 125 millió Switch kelt el és minden idők harmadik legnépszerűbb konzolja lett.

Nintendo Switch

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Super Mario Bros.: A film
BREAKINGFilmek

Bejelentették a Super Mario Bros.: A film folytatását

Kitűzték a Super Mario Bros.: A film folytatásának premiernapját.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Palworld
Játékok

A Nintendo lépéseket tenne a Pokémon-utánzat Palworld ellen

A japán videójáték gyártó is felfigyelt a népszerű Palworld túlélős akciójátékra.