Főoldal Játékok Bődületes mennyiségű Nintendo Switch konzolt adtak el Japánban júniusban
Játékok

Bődületes mennyiségű Nintendo Switch konzolt adtak el Japánban júniusban

A Nikkei szerint júniusban rekordot döntöttek a Switch eladások Japánban, amelynek köze lehet az új Zeldához.

13
Nintendo Switch

Már lassan hat éve a piacon van a Nintendo hordozható kézi konzolja, a Switch. Elődjével, a Wii U-val ellentétben egy nagyon sikeres eszköz lett, az eladások sorra rekordokat döntögetnek és a játékok is népszerűek. Ennyi év után azt gondolnánk, hogy már csökkent a konzol eladásainak száma, ám koránt sem úgy tűnik.

A Nikkei, azaz a Tokiói Értéktőzsde tőzsdei indexére rálátó források szerint idén júniusban 380ezer Nintendo Switchet adtak el csak Japánban, amely 68%-al több, mint amit 2022 júniusában értékesítettek a szigetországban. A Nikkei ráadásul alábecsülte a konzolt, mert a májusi jelentésük szerint az eladások lassulását, csökkenését prognosztizálták az évre.

A Switch újabb nagyszámú eladásaihoz közre játszhatott, hogy május 12-én jelent meg rá a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, amely a több évtizedes franchise leggyorsabban értékesített része lett. Három nap alatt 10 millió példány (ebből csak Japánban 2,24 millió) kelt el a nyitott világú RPG fantasyból. A konzol 2017-es megjelenése óta világszinten több mint 125 millió darab kelt el. Ha így folytatja, akkor a Switch lehet a Nintendo legsikeresebb konzolja, akár még letaszíthatja a trónról a japán cég korábbi sikertermékét, a 154 millió példányban elkelt Nintendo DS konzolt. Náluk csak a Sony PlayStation 2-je fogyott jobban, amelyet minden idők legsikeresebb konzoljának tartanak.

A Switch másfajta konzol, mint az Xbox vagy a PlayStation. Elsősorban a hordozhatósága és a jóval szerényebb hardvere miatt nem lehet jól összehasonlítani a Microsoft vagy a Sony asztali konzoljaival, másrészt a játékaik is másféle műfajt, stílust képviselnek. Az FTC vs Microsoft tárgyaláson is sokat foglalkoztak a konzollal, többen bizonygatták, hogy a Nintendo nem konkurenciája a Microsoftnak és a Sonynak sem, önálló piacot alkotnak. Az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick bevallotta, hogy már bánja, amiért annak idején nem adták ki a Call of Dutyt Switchre. Jim Ryan, a PlayStation vezetője szerint az Egyesült Államokban a PlayStation 5 tulajdonosok felének van Nintendo Switche is.

A Nintendo Switch eladásait a konzolra megjelent játékok népszerűsége bizonyítja igazán. A júniusi Nintendo Directen számos olyan újdonságot bejelentettek, mint a Pikmin 4, a Sonic Superstars, a Palia, a Detective Pikachu Returns vagy a Super Mario RPG. De más kiadók is folyamatosan jelentetik meg játékait Switchen, a következő ilyen a Batman: Arkham Trilogy lesz.

Ilyen eladások mellett egy ideig ne nagyon számítsunk Switch 2-re. A pletykák szerint a Nintendo már készül a Switch utódjával és a fejlesztések is jól haladnak.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Activision Blizzard
BREAKINGJátékok

A brit versenyhivatal jóváhagyta a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlását

A CMA döntésével az utolsó akadály is elhárult, hogy az Activision Blizzard...

Tom Clancy's The Division 2
BREAKINGJátékok

Készül a Tom Clancy’s The Division 3

A Ubisoft egy sajtóközleményben leplezte le, hogy készül a poszt apokaliptikus széria...

Shadow of the Tomb Raider
Játékok

Korábban tagadták, ám mégis leépítés zajlik a Tomb Raider fejlesztőjénél

A Crystal Dynamics-től már tíz alkalmazott távozott.

Baldur's Gate 3
Játékok

Baldur’s Gate 3 teszt

A Larian Studios megcsinálta az év játékát?