Főoldal Filmek A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal
Filmek

A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal

A Max is bevezeti, hogy nem oszthatjuk meg előfizetésünket másokkal.

321
Max

Más streamingszolgáltatók, a Netflix, a Disney+ és a Hulu példáit követve a Max (amit hamarosan Magyarországon is átkeresztelnek HBO Maxról) is új jelszómegosztási korlátozások bevezetését tervezi. A Warner Bros. Discovery tulajdonában lévő platform konkrétumokat még nem árult el a megszorítással kapcsolatban.

A Wired jelentése szerint a Warner Bros. Discovery (WBD) új korlátozások bevezetésére készül, amelyek egyértelmű célja, hogy az előfizetők ne osszák meg barátaikkal a jelszót. A Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferenciáján hétfőn a WBD globális streaming és játékokért felelős vezetője, JB Perrette elmondta, hogy a vállalat valamikor 2024 végén tervezi bevezetni a szigorítást.

“A második és harmadik negyedévben egy csomó európai piacon indulunk el” – mondta Perette. “És a jelszómegosztás visszaszorítása rendkívül sikeres eredményeket hozott a Netflixnek. Ezt a változtatást év későbbi szakaszában és 2025-ben fogjuk bevezetni, amitől újabb növekedést várunk.”

A Max döntése alig néhány héttel azután született, hogy a Disney+ és a Hulu is frissítette szolgáltatási feltételeit, és megtiltotta a felhasználóknak, hogy a bejelentkezési adatokat a háztartásukon kívül élő személyekkel megosszák. A Disney+ és most a Max azután szánták el magukat erre a lépésre, hogy 2023-ban a Netflix bevezette a korlátozásokat. A világ legnagyobb streaming szolgáltatója azzal indokolta a döntését, hogy szeretnék növelni az előfizetők számát, és jelentések szerint ezt sikerrel vitték véghez.

Ezzel a problémával szembesült több platform is, ahogy élesedik a háború az egyes szolgáltatók között. Valószínűleg sokan lemondják majd az előfizetést a bevezetés után, de hosszútávon kifizetődő lesz.

HBO Mac
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat júniusban a Max

Júniusban ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.