Főoldal Filmek A Disney+ további részleteket árul el a nyáron bevezetésre kerülő új jelszómegosztás elleni védelemről
Filmek

A Disney+ további részleteket árul el a nyáron bevezetésre kerülő új jelszómegosztás elleni védelemről

Hamarosan a Disney+ is fellép a jelszómegosztás ellen, mondjuk a részleteket.

300
Disney+

A Disney+ hamarosan globálisan is fellép a jelszómegosztás ellen, ahogy tette azt tavaly a Netflix, de még mindig nem ismerjük az összes részletet. Az elmúlt napokban a streaming szolgáltató közzétett néhány információt a nagy tervéről, hogy miként is szeretné visszaszorítani a jelszómegosztásokat a felhasználók körében, ezzel pedig elérni azt, hogy többen fizessenek elő a szolgáltatásra.

Hugh Johnston, a Disney pénzügyi igazgatója, a mikiegeres vállalat 2024-es év első negyedéves eredménybeszámolója során beszélt ezekről a változásokról. Johnston kiemelte, hogy a Disney+ a nyáron új módszerekkel próbálja visszaszorítani azokat a felhasználókat, akik megosztják a felhasználói fiókjukat azokkal, akikkel nem egy háztartásban élnek. A szolgáltatás nyártól kezdve lehetőséget biztosít majd a felhasználóknak, hogy meghívjunk másokat is, akik nem egy háztartásban élnek velünk, de árat nem közöltek, hogy mennyibe fog kerülni az extra funkció.

“Ami a fizetős megosztással kapcsolatos lehetőséget illeti, a nyártól kezdve felkínálunk egy lehetőséget a helymeghatározás alapján helytelenül használó felhasználóknak, hogy az illetéktelen személyek saját előfizetést indítsanak” – mondta Johnston. “Még ebben a naptári évben azok a számlatulajdonosok, akik a háztartásukon kívüli személyek számára is hozzáférést szeretnének engedélyezni, és további díj ellenében hozzáadhatják őket a számlájukhoz.”

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger még 2023 augusztusában jelentette be, hogy a Disney+ 2024-ben lecsap a jelszómegosztásra. Az újra kinevezett vezető akkor úgy fogalmazott, hogy még nem biztos benne, hogy ezzel az új kezdeményezés mennyire fog nőni a szolgáltatás.

A Disney+ 2023. november 1-jén kezdte meg a jelszómegosztó misszióját Kanadában, és a jelek szerint, a következő hónapokban a teljes világra szeretnék kiterjeszteni a védelmet, hogy többen fizessenek elő a szolgáltatásra. Jelenleg most még nincs védelem Magyarországon, így egy előfizetői fiókban akár 7 profilt is létrehozhatunk, vagyis másik 6 emberre megoszthatjuk a szolgáltatást.

Az ülésen továbbá az is elhangzott, hogy a Disney+ 1,3 millió előfizetőt veszített az utolsó negyedévben, miután a szolgáltatás árait megemelték.; ugyanakkor 300 millió dollárral csökkentette a streaming üzletágának veszteségét is.

Disney+
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.