Főoldal Filmek Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

312
Disney+

Augusztusban jött a hír, hogy a Walt Disney Company követi a Netflix példáját, és elkezdi visszaszorítani a jelszavak megosztását a Disney+ előfizetői között. Hamarosan a Disney+ is észlelni fogja, ha valaki megosztja az előfizetői fiókját másokkal, akik nem egy fedél alatt tartózkodnak, vagy megváltozik a lokalizáció, azaz elutaztunk az otthonnak beállított helyről.

A szolgáltatás tesztelése már zajlik, és a kanadai előfizetőkkel már közölték, hogy hamarosan fellépnek a megosztás ellen. A kanadai Mobile Syrup osztotta meg a kanadai Disney+ előfizetőknek küldött e-mail részleteit, amelyben megjegyzik, hogy a “frissített előfizetői szerződés a következő számlázási dátummal, 2023. november 1-jén vagy azt követően lép életbe”, amely megtiltja, hogy a háztartáson kívüli személyek használhassák a fiókjukat.

A portál szerint a jelszómegosztás szigorításáról szóló e-mail hozzáteszi: “Saját belátásunk szerint értelmezhetjük az Ön fiókjának használatát, hogy megállapítsuk a jelen megállapodás betartását. Ha megállapítjuk, hogy Ön megsértette ezt a megállapodást, korlátozhatjuk vagy megszüntethetjük a szolgáltatáshoz való hozzáférést és/vagy a jelen megállapodás által megengedett bármely más lépést megtehetünk”. Ezt ismét a kanadai előfizetőknek küldték el, november 1-jei kezdési időponttal. A Disney+ amerikai előfizetői egyelőre még nem kaptak ilyen jellegű értesítést, de előbb-utóbb kapni fognak, ahogy a világ többi országára is ki fogják terjeszteni a korlátozást.

Bob Iger a Disney újra kinevezett elnök-vezérigazgatója nyáron már kifejtette, hogy a technológia már most adott, hogy kiszűrjék azokat az előfizetőket, akik továbbosztják másokkal a jelszavakat. Pontos számokat nem árult el, hogy az előfizetők hány százalékát érinti ez, de hozzátette, hogy jelentős a szám, s a 24-es naptári évben egészen biztosan szeretnének véget vetni ennek.

Bár a nézők nem nézik jó szemmel a jelszómegosztás elleni szigorításokat, miközben a tartalomgyártók folyamatosan emelik az árakat, a Netflix szerint ez valójában jót tesz az üzletüknek. A Netflix egy nemrégiben tartott eredménybeszámolóban megerősítette, hogy minden alkalommal, amikor egy új területen bejelentik a jelszómegosztás visszaszorítását, megugranak az előfizetések lemondásai. Miután viszont lecseng az egész téma, új előfizetők jönnek, és ezzel már növekedést érnek el. Elképzelhető, hogy a Disney+ esetében is hasonló tendenciát tapasztalhatunk majd.

Disney Plus
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

A Disney+ decemberi megjelenései

Decemberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

A sógun
Sorozatok

Az FX saját gyártású minisorozata, A sógun 2024 elején érkezik a Disney+-ra

A John Wick sztárjaival érkezik jövőre A sógun a Disney+-ra.

Doctor Who
Sorozatok

Jövő héttől itthon is nézhetjük a Doctor Who legújabb részeit

David Tennant nálunk is leparkol a TARDIS-szal a Disney+-ra.

Mi lenne, ha...?
Előzetesek

Ünnepi hangulatban megérkezett a Mi lenne, ha…? 2. évad előzetese

A Mi lenne, ha...? 2. évadában újrajátsszák a vakandai csatát is, amiben...