Főoldal Filmek A Disney+ árat emel és fellép a jelszómegosztás ellen
Filmek

A Disney+ árat emel és fellép a jelszómegosztás ellen

A Netflix után a Disney+-on is jön a korlátozás a jelszómegosztásra.

259
Disney+

A Disney+ 2024-től kezdve fellép a jelszómegosztás ellen, jelentette be Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója a tegnapi negyedéves eredménybeszámolón. Ezzel a streaming szolgáltatás csatlakozik a Netflixhez, amely tavasszal jelentette be, hogy egységesen visszaszorítja a jelszómegosztást, mivel a súlyos pénzügyi veszteségeket igyekszik megfékezni.

Aktívan vizsgáljuk a fiókmegosztás lehetőségeit és a legjobb lehetőségeket az előfizetők számára, hogy megoszthassák fiókjukat barátaikkal és családtagjaikkal. Még ebben az évben elkezdjük frissíteni előfizetői szerződéseinket további feltételekkel és a megosztási irányelveinkkel. És valamikor 2024-ben fogjuk bevezetni a monetarizálást elősegítő taktikákat.

Bob Iger

Iger elismerte, hogy nem tudja, hogy a jelszómegosztás visszaszorítása mennyire fogja növelni a Disney+ előfizetőinek a létszámát, amely az eredeti indítása óta milliárdokat veszített – bármennyire is tűnik nyereséges üzletnek a streaming, a Disney+ még nem az. A Disney vezérigazgatója számára most ez az egyik legfontosabb ügy, hogy a szolgáltatás reformjával nyereséges legyen az üzlet. “A 2024-es naptárban foglalkozni fogunk ezzel a kérdéssel” – mondta Iger.

A Netflix az év elején kezdte korlátozni a jelszómegosztást, miután előfizetőket veszített. Júliusban a streamingszolgáltató bejelentette, hogy az intékezdés növelte a bevételt, és az új feliratkozók száma meghaladta a várakozásokat.

A jelszómegosztás visszaszorítása mellett a Disney nyilvánosságra hozta az áremeléssel kapcsolatos terveit is. Október 12-től a Disney+ Premium havi 10,99 dollárról 13,00 dollárra, míg a Hulu havi 14,99 dollárról 17,99 dollárra emelkedik. A Disney+ esetében ez a második áremelés kevesebb mint egy éven belül.

Disney Plus

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Disney Plus
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban a Disney+

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük a Disney+-on.

Star Wars: The Acolyte
Sorozatok

Kiszivárogtatták a The Acolyte pontos megjelenési időpontját

Az utóbbi évek legjobban várt sorozata a The Acolyte.

Oscar
Filmek

A Disney+ élőben közvetíti a 96. Oscar-díjátadót

Nem maradunk le a 96. Oscar-díjról, a Disney+ élőben adja itthon.