x
Close


Közelgő események

Filmek

A Mission: Impossible 7. kaszkadőrmutatványa volt a legveszélyesebb dolgot, amit valaha csinált Tom Cruise

Tom Cruise hajhássza a veszélyeket.

A Mission: Impossible 7. kaszkadőrmutatványa volt a legveszélyesebb dolgot, amit valaha csinált Tom Cruise
  • PublishedMay 12, 2021

Csöppet sem áll távol a színésztől, hogy a forgatások alatt veszélyes mutatványokra szánja el magát (száguldó vonat tetején sétált, vagy egy éppen felszálló teherszállító kabinajtajába kapaszkodik), de talán az akciósztár most még magasabbra tette a lécet. A Mission: Impossible 7. részt jelenleg is forgatják, amiről több forgatási képet is videót is kaptunk, s ezek egyike sem tűnt veszélytelennek.

Néhány napja az Empire magazin címlapján kaptunk hivatalos képeket a franchise hetedik részéről. Az egyik képen a főszereplőt alakító Tom Cruiset láttuk egy vonat elején, egy másikon pedig azt a motoros jelenetet emelték ki, amiről már láttunk forgatási videót. Ezen egy szakadékba hajt Cruise. A színész elárulta, hogy mi járt a fejében, amikor a szabadesést rögzítettek.

Ha túl erős volt a szél, akkor lefújt volna a rámpáról. A helikopter [ami a kaszkadőrmutatvány filmezte] problémát jelentett, mert nem akartam végsebességgel lehajtani a rámpáról, és egy kő eltaláljon. Vagy ha nem a megfelelő módon rugaszkodsz el, nem tudtuk, mi lesz a motorral. Körülbelül hat másodpercem volt, miután a rámpa tetejéről elindultam, és meghúztam az ejtőernyő zsinórját, és nem szerettem volna, ha valami miatt belegabalyodok a motorba. Ha mégis, annak rossz vége lett volna.

Tom Cruise

Ez nem az első és az utolsó alkalom, amikor a színész saját testi épségét teszi kockára. A 2018-ban bemutatott Mission: Impossible – Utóhatás forgatásán bokáját törte Cruise, amikor az egyik épületről átugrott a másikba, s emiatt egy időre is le kellett állítani a munkát. Szerencsére ezúttal nem tudunk ilyen esetről, most más hátráltatja a munkát. A COVID-19 miatt többször is félbe kellett szakítani a fényképezést, és ez a premierre is rányomta bélyegét. A Paramount Pictures nemrég eltolta az MI7 bemutatóját, így a november 19-ei esemény 2022. május 27-ére került a naptárban. A stúdió korábbi bejelentéséből az is kiderült, hogy 45 nappal a mozis bemutató után a filmet online, a Paramount+ streamingszolgáltatón is bemutatják majd, így aki nem szeretne moziba menni, otthonról is megnézheti a következő lehetetlen küldetést.

Egy másik hír, miszerint Tom Cruise mindent megtesz a pandémia alatt, hogy a stáb teljes biztonságban forgasson. Még tavaly írtunk arról, hogy a norvégiai forgatás idejére egy tengerjárót bérelt ki, hogy a stábtagok véletlenül se érintkezzenek idegenekkel. Most állítólag robotokat vásárolt, és ezekkel próbálják betartatni a szigorú protokollokat. A robotok állítólag képesek tesztelni, így azonnal ki tudják szűrni a fertőzötteket. Erre azután került sor, hogy tavaly megjelent egy hangfelvétel, amin Cruise torkaszakadtából ordibál a stábbal, miután azok nem tartották be a kellő távolságot és több előírást is megszegtek a forgatáson, s ezzel veszélyeztették a forgatás menetét.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.