Főoldal Filmek A Mátrix Feltámadások felvételeit is tartalmazza titokban a Venom 2. – Vérontó
Filmek

A Mátrix Feltámadások felvételeit is tartalmazza titokban a Venom 2. – Vérontó

A közös forgatási helyszín egyszerre segítette és hátráltatta a munkát.

591
Venom 2. - Vérontó
Forrás: Sony Pictures

Sokan belefutottak már a hírbe. Az elmúlt napokban bejárta a világhálót, hogy a Venom 2. – Vérontó című filmben megtaláljuk egy másik kasszasiker felvételeit is, csak tudni kell, hol kell keresni ezeket a jeleneteket a filmben. A jelenség nem új, korábban is láttunk már más filmeknél, hogy egy másik alkotások alapanyagait újrahasználták.

Holnap érkezik a magyar mozikba a Venom 2. – Vérontó, decemberben pedig a Mátrix franchise negyedik része. Mindkettőt San Franciscóban forgatták 2020 februárjában, és ez kisebb forgatási nehézségekhez vezetett a Venom folytatása esetében. Egy kis rögtönzéssel a Venom 2. – Vérontó csapata úgy döntött, hogy felhasználják a közelben lévő helikoptereket, amiket éppen a Mátrix Feltámadások fényképezésére használtak, és végül az így rögzített képsorokat beépítették a saját akciójeleneteikbe.

A Venom 2. helyszínfelelőse, Christopher Kusiak elárulta a Screen Rant kérdésére, hogy ugyanabban az időben a közelben forgatták helikopterekkel az új Mátrix-filmet, ezért úgy döntöttek, hogy egy részt felhasználnak belőle az ő saját akciójelenetükben.

A Venom 2. – Vérontó egyik szekvenciájában több helikopter is hallható, miközben a film néhány főszereplőjét üldözik. A csapata ahelyett, hogy saját helikoptereket használtak volna a jelenet felvételére, inkább a Mátrix forgatásánál használt helikoptereit kibérelték. És bár úgy tűnhet, hogy ez megkönnyítette a forgatást, igazság szerint a közös helyszín nehezítette is a munkát.

Sok autós jelenettől elbúcsúztunk, mert a Mátrix uralta az egész belvárost. Végül egy kaszkadőrmutatványt az egyik parkolóház tetején kellett megcsinálnunk, mert a Mátrix miatt nem jutottunk el a kívánt területekre. De ha mi lettünk volna itt előbb, akkor valószínűleg pont az ellenkezőjét láttuk volna.

Christopher Kusiak

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz azonos a két film helikopteres jelenete, amikor decemberben kijön majd a Mátrix Feltámadások. Hamarosan hozzuk a Venom 2. – Vérontó kritikáját, amit azok fognak leginkább szeretni, akiknek bejött az első rész, akik pedig többre vágytak a folytatástól, ők csalódottan fogják elhagyni a vetítőtermet.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események