A Marvel és a DC filmek legjobb és legrosszabb halálesetei 2018-ban

2018-ban is rengeteg képregénykarakterrel találkoztunk a filmvásznon, de kik haltak hősi halált, és kik okoztak csalódást?

2018-ban is rengeteg képregénykarakterrel találkoztunk a filmvásznon, de kik haltak hősi halált, és kik okoztak csalódást?

2018 sem telt el szuperhősök nélkül, idén is volt miből csemegézni a rajongóknak, akadtak egészen meglepően jól sikerült alkotások, azonban mint ahogy lenni szokott akadtak egészen csalódást keltő „kasszasikerek”. Az évet a Fekete Párduc indította, ami sorra döntötte meg a rekordokat a tengerentúlon, ami februárban az Filmakadémia gáláján is versenybe száll más alkotásokkal. A wakandai kiruccanásunkat a Bosszúállók: Végtelen háború követte, amelyben végre Thanos nem pusztán üldögélt trónján, hanem megmutatta, miért tartják őt az univerzum egyik legerősebb karakterének. Aztán a dráma után egy szórakoztató Deadpool második részt kaptunk, nyáron pedig A Hangya és a Darázs főszereplői szórakoztattak bennünket kicsinyített méretben.

Ahogy közeledtünk az őszhöz, úgy váltunk egyre izgatottabbá a Venom spin-off kapcsán, ami kritikák szempontjából nem aratott akkora átütő sikert, mint a mozik kasszái előtt, és még így a Sony egyik legtöbb bevételt hozó alkotásává vált. De nem ez volt a stúdió egyetlen szuperhősfilmje idén, mert ott volt még az animációs Pókember: Irány a Pókverzum!, ami varázslatos élménnyel gazdagította ezt a csodás műfajt. Végezetül pedig megérkezett az Aquaman, a DC és Warner egyetlen bemutatott alkotása 2018-ban, ami új színt vitt a DC Moziverzumba.

Múltkori cikkünkben a legjobb és legrosszabb jeleneteket kerestük a Marvel és DC Moziverzumban, most folytatjuk sorozatunkat, amelyben a haláleseteket csoportosítottuk.

A legjobb!

Még ha tudtuk is volna, hogy a Marvel Studios mire készül a Bosszúállók: Végtelen háború végén, kevesen jósolták volna meg, hogy Peter Parker is az áldozatok között lesz. Mint tudjuk a stúdió nem kegyelmezett a hazatért karakterének, s utólag az is kiderült, hogy Tom Holland színész rögtönzött a jelenetben, Russo testvérek eredetileg nem így tervezték a jelenetet, de annyira megtetszett nekik Holland játéka, hogy végül ezt vágták bele a filmbe. A sok haláleset közül pedig azért emeltük ki legjobbnak ezt a jelenetet, mert szívszorító érzés volt látni meghalni a karaktert Tony Stark karjaiban, aki tulajdonképpen nem is egy hőst játszott a jelenetben, hanem csak egy gyereket.

Koncoló

Szeretném azt hinni, hogy a Marvel Studios nem ölte meg Koncolót a Fekete Párducban, aki Thanos érkezéséig a Marvel Moziverzum legjobb gonosztevőjét formálta meg. T’Challa egy lándzsát döfött Koncoló mellkasába, akinek utolsó kérése az volt, hogy megnézze a vakandai naplementét a sziklaszirtről. Koncoló utolsó szavai unokatestvéréhez a következők voltak:

Csak temess el az óceánba az őseink közzé, akik leugráltak a hajókról, mert tudták, hogy a halál jobb, mint a rabszolgaság.

Gamora

Thanosra ragadt az Őrült Titán kifejezés, aki harácsol, azonban a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanos konkrétan csak egy áldozattal végzett, mégpedig a lányával, Gamorával. A Vörös koponyától megtudtuk, hogy Thanos csak úgy szerezhette meg a Lélek Követ, ha feláldozza azt, amit igazán szeret (Gamorát), ezért a Titán egy szikláról a mélybe dobta lányát, hogy ezúttal senki és semmi sem akadályozhassa meg tervét: a Végtelen Kövekkel kiirtani a fél univerzumot. Nehéz elhinni, hogy megtörtént, de biztosak vagyunk benne, hogy az életben maradt hősök találnak megoldást, hogy visszahozzák szeretett hőseinket, köztük Pókembert is, akinek önálló része rögtön a Bosszúállók: Végjáték után játszódik.

Láthatatlan

Összesen 69 (a bűvös szám) utalást láttunk a Deadpool második részében, és míg Matt Damon cameo jelenetét lehetetlen volt kiszúrni a filmben, addig könnyedén észrevehettük Brad Pitt szerepét, aki Láthatatlannak öltözött. Láthatatlan pár másodpercre láthatóvá vált – mert tudod, ő tényleg láthatatlan volt -, mikor fennakadt egy villanyoszlopon, és az áramütés megmutatta Pitt arcát.

Vízió

Thanos a Végtelen háborúban Víziónál lévő Elme Kőre fente fogát, és annak érdekében, hogy a Titán ne kaparintsa meg mind a hat Végtelen Követ, Wanda fájdalmas búcsút vett szerelmétől és szétrobbantotta a követ, s ezzel Vízió is életét vesztette. Sajnos azonban Wandának másodjára is végig kellett néznie Vízió halálát, ugyanis Thanos az Idő Kő segítségével visszament a múltba, hogy elvegye Víziótól az Elme Követ. Fájdalmas volt végignézni, ahogy a gépi testet elhagyja az élet, és a vörös színű test egyszerre szürkévé válik.

És most, hogy kiveséztük a legjobb, legszebb haláleseteket, jöhetnek a kínosabb, rosszabb részek a Marvel és a DC Comics univerzumból.

Total
5
Shares
Previous Article
Reszkessetek, betörők!

Sokakat sokkolt az igazság, hogy a Reszkessetek, betörők! gengszterfilmje nem létezik

Next Article
Kevin Feige

Kevin Feige szerint akár már jövőre X-Men-filmen dolgozhat a Marvel Studios

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!