Főoldal BREAKING A majmok bolygója: A birodalom előzetesében a franchise új konfliktusát, háborúját vezetik fel
BREAKINGElőzetesek

A majmok bolygója: A birodalom előzetesében a franchise új konfliktusát, háborúját vezetik fel

A majmok bolygója: A birodalom előzetesében Cézár örökségét ismerhetjük meg.

1.1k

Megérkezett az első trailer A majmok bolygója: A birodalom című filmhez, amely mintegy hat évvel a 2017-es A majmok bolygója: Háború után először enged betekintést az emberiség utáni világba. Az új résszel kapcsolatban sok volt a vita, hogy reboot vagy folytatás lesz, de most tisztázták ezt a kérdést: Cézár örökségét ismerhetjük meg a következő részben.

Mint a trailerből kiderül, a Pierre Boulle regénye alapján készült legújabb részben többnyire új szereplőket ismerhetünk meg. Owen Teague csatlakozott a stábhoz, mint Cornelius, Ceasar fia és a film központi majma, de egyben ő kölcsönzi Cornelius hangját és még motion capture ruhát is magára húzott, hogy életre keltse a filmvásznon az új rész főhősét. A majmok bolygója: A birodalom című filmben az ő történetét ismerhetjük meg, amint megpróbál eligazodni ebben az új, kegyetlen világban, ahol a természet visszavette az uralmat, az emberiség pedig az árnyékba szorult. Továbbá Kevin Durand, Freya Allen, William H. Macy és Peter Macon is gazdagítja a franchise szereplőgárdáját.

Ahogy a film hivatalos szinopszisában olvasható: “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

Az útvesztő írója és rendezője, Wes Ball vette át a rendezői széket, a forgatókönyvet Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Patrick Aison írta. A filmet Sydney-ben forgatták, a munka 2022 októberében kezdődött és mindössze négy hónapig tartott, 2023 februárjában fejeződött be a forgatás.

A sorozat gazdag filmes múlttal rendelkezik, hiszen 1968-ig nyúlik vissza, amikor az első film életre kelt Pierre Boulle író azonos című regénye alapján. A film hatalmas sikert aratott és az év egyik legnagyobb sikerévé vált, ami négy mozifilmet és két televíziós sorozatot szült. 2001-ben Tim Burton próbálkozott egy reboottal, de nem sikerült jól, majd jött 2011-ben A majmok bolygója – Lázadás, amit további két folytatás követett, s ezzel megérkeztünk a trilógia utolsó felvonásához.

A majmok bolygója-franchise lenyűgöző látványvilágával és az olyan témák hangsúlyozásával, mint a faji és az állatok jogai, rányomta bélyegét a filmművészetre. Az évek során tömeges sikert aratott, világszerte több mint 1,7 milliárd dolláros bevételt hozott.

A majmok bolygója: A birodalom amerikai bemutatójára 2024. május 24-én kerül sor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Előzetesek

A Cézár örökségét bemutató A majmok bolygója: A birodalom előzetese magyarul is elérhető

Látványosnak és őrülten izgalmasnak ígérkezik A majmok bolygója: A birodalom.

Filmek

A rendező szerint nem Disney-ezték el, és A majmok bolygója: A birodalom könnyebb hangvétele ellenére sem lett gyerekes

A rajongók aggódnak A majmok bolygója: A birodalom hangvétele miatt, hogy gyerekes...

A majmok bolygója
Filmek

A Jessica Jones egyik szereplője is csatlakozott a Kingdom of the Planet of the Apes szereplőgárdájához

Eka Darville a következő, aki aláírt az új A majmok bolygója-filmre.