Főoldal Filmek A Jurassic World: Világuralom legújabb képén Chris Pratt karaktere egy dinót próbál megszelidíteni; Colin Trevorrow pedig a szereplőkről mesélt
Filmek

A Jurassic World: Világuralom legújabb képén Chris Pratt karaktere egy dinót próbál megszelidíteni; Colin Trevorrow pedig a szereplőkről mesélt

Colin Trevorrow társíró és rendező a folytatás szereplőiről beszélt legutóbb.

507
Jurassic World

A 2021-es moziszezon a végéhez közeledik, de 2022 még nagyobb és sikeresebb évnek ígérkezik a nagyszabású blockbusterek miatt. Az év egyik várva várt film a Jurassic Park franchise hatodik része, a Jurassic World: Világuralom. A 2015-ben bemutatott Jurassic World folytatásával kezdődött trilógia zárófilmjéről beszélünk, ami az elmondások alapján a franchise legnagyobb filmjének ígérkezik. Tovább fokozza a várakozást a Bukott birodalom záróképsorai, amikor is a dinoszauruszok kiszabadultak, s ellepték a bolygót.

Néhány forgatási képtől eltekintve, valamint egy rövid teaser előzetestől nem sokat tudni a harmadik részről, bár a rendező korábban a harmadik részt thrillernek írta el, de magáról a sztoriról vajmi keveset tudunk. Visszatérnek az eredeti Jurassic Park főszereplői, miközben a Jurassic World állandó szereplői is helyet kapnak a folytatásban. Nemrég Colin Trevorrow társíró és rendező leült az Entertainment Weeklyvel, hogy elárulja, mit várhatunk a trilógia utolsó filmjétől.

Elszaporodtak, közöttünk élnek és konfliktusba kerülnek velünk. A többi Jurassic Park-filmben nagyjából ugyanez a történet. De a Világuralom az egész világon játszódik, sokféle környezeten keresztül: vadon, város, sivatag, hó. Izgalmas látni, ahogy ezek a lények olyan környezetekben navigálnak, amelyekben nem a túlélésre lettek teremtve. Egy vidámparkban nőttek fel, és most itt vannak!

Colin Trevorrow

Évekkel azután, hogy kinyitották és bezárták a parkot, és az emberek semmit sem tanultak a hibáikból, kíváncsian figyeljük, hogy mi újat tud még mutatni a filmszéria. A franchise második filmje, Az elveszett világ arról volt híres, hogy kedvenc T-Rexünk San Diegó utcáin randalírozott, de ez a rövid pillanat nem volt elég arra, hogy visszaadja az eredeti film hangulatát. Most ezt próbálják überelni az új filmben, hiszen soha nem látott tájakra merészkedünk.

A Világuralom korábbi képén láttuk, ahogy Bryce Dallas Howard által megformált Claire veszélybe kerül, most pedig azt láthatjuk a lenti képen, ahogy Chris Pratt karaktere, Owen próbál megnyugtatni egy Parasaurolophus növényevő dinoszauruszt a havas tájon. A helyszín egyedülálló lesz a franchise történelmében, még soha nem láttunk havas környezetben dinót egyik korábbi filmben sem.

A kép alapján Owen semmit sem változott, hiszen Trevorrow szerint “nincs túl messze attól a helytől, ahonnan a dinoszauruszok kiszabadultak az előző filmben. A Parasaurolophus-kat az orvvadászat veszélye fenyegeti. Rengeteg gyanús alak van odakint, akik a dinoszauruszokra akarják rátenni a kezüket, így ő azon dolgozik, hogy megvédje őket.

Bryce Dallas Howard karakteréről már sokkal ködösebben beszélt a rendezőt, aki szerint “[Ő] egy olyan ponton van, amikor megkérdőjelezi a módszereit, és azt, hogy képes-e biztonságban maradni és teljesíteni tudja-e a másokkal szemben állított felelősségét, akik törődnek vele az életében”.

De a bejelentéstől számítva leginkább mindenkit az foglalkoztak, hogy milyen sorsot szánnak a nagy visszatérő Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum karaktereinek, és jóval több szerepet kapnak, mint vendégszereplők. A direktor szerint mindannyian fontos szerepet játszanak a történetben, “Ugyanannyi idő jut nekik képernyőn, mint Chrisnek és Bryce-nak. Ők a főszereplők az elejétől a végéig”.

A trilógia befejező részében eddig soha nem látott tájon bukkannak fel a kihalt hüllők. A kiszivárgott forgatási képeken korábban már láttuk, hogy a befejező részben hó födte tájakra is ellátogatunk. Hogy az eredeti rész szereplői milyen szerepet játszanak a történetben, jó kérdés, de minden bizonnyal nem egy vendégszerepre ugranak be, annál jóval többet töltenek majd a képernyőn.

Jurassic World: Világuralom csak 2022. július 10-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic-World-Chaos-Theory
Sorozatkritikák

Jurassic World: Káoszelmélet kritika

A Káoszelmélet végre közelebb hozza amit a Világuralom ígért, szinte tökéletesen tálalva.

Argylle: A szuperkém
Filmkritikák

Argylle: A szuperkém kritika

Az Argylle: A szuperkém mutatja első jeleit annak, hogy Matthew Vaughn elfáradt?

Argylle: A szuperkém
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek az Argylle: A szuperkém premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg az Argylle: A szuperkém című filmet a mozikban.