Főoldal Filmek A jelentés szerint Patty Jenkins rendezőtől a Rogue Squadron “kreatív nézeteltérések” miatt késik
Filmek

A jelentés szerint Patty Jenkins rendezőtől a Rogue Squadron “kreatív nézeteltérések” miatt késik

Patty Jenkins és a Disney továbbra sem ért egyet sok mindenben.

160
Patty Jenkins

Múlt héten szomorú hírt kaptunk a következő Star Wars-film jövőjéről. Kiderült, hogy Patty Jenkins rendezőtől a Rogue Squadron című filmet a Disney határozatlan időre elhalasztotta. Pontos okát nem tudjuk, hogy mi áll a döntés hátterében, azonban a Puck munkatársának, Matthew Belloninak friss jelentése szerint több probléma is történhetett a színfalak mögött.

Belloni jelentésében kitér arra, hogy Jenkins és a Lucasfilm vezetői nem tudtak megegyezni a tervezett Rogue Squadron-film forgatókönyvéről, és ezért bizonytalanná vált a film 2023-as bemutatója is. A filmet tervek szerint valamikor a jövő év elején kezdődött volna a forgatás, de a kreatív nézeteltérésekre hivatkozva nem tudják elkezdeni év elején a munkát. Az efféle problémák nem szokatlanok a filmvilágban, de főleg az utóbbi években kapott nagy hangot, és nem az első, amikor Jenkins és a Disney nem tud megegyezni egy filmről.

Belloni a továbbiakban arra is kitér jelentésében, hogy Jenkins állítólag továbblépett más, általa tervezett projektek felé, beleértve a Warner Bros. által nagyon várt Wonder Woman 3. részhez. Ezt erősíti az is, hogy az októberi DC FanDome alatt optimistán nyilatkoztak a folytatásról. Sajnos nem derült ki, hogy a probléma forrása mindössze a kreatív szabadság kérdése vagy valami más áll a háttérben, de Jenkins messze nem az első rendező, aki összetűzésbe került a Lucasfilm vezetőivel.

Rogue Squadron

Ugyanebben a jelentésben Belloni még, hogy Rian Johnson – ő rendezte a 2017-es Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet – szintén “félretette” a készülőben lévő új Star Wars-trilógiáját kreatív nézeteltérésekre hivatkozva. Belloni szerint ez egy “nevetségesen visszatérő probléma” a Lucasfilmnél dolgozók számára. A jelentés megjegyzi, hogy különböző ügynökök arról számoltak be, hogy a világ legjobb filmkészítői közül néhányan szívesen rendeznének filmet a messzi-messzi galaxisban, de gyakran az úgynevezett “mikromenedzsment és a cselekménypontonkénti tervezés” visszatartja őket.

Az ügy még érdekesebb, hogy a Disney a napokban jelentette be, hogy a Lucasfilm elnöki pozícióját betöltő Kathleen Kennedy kinevezését meghosszabbították 2024 év végéig. Sokáig úgy tűnt, hogy rezeg a léc Kennedy alatt, megint csak folyosói pletykákra hivatkozva, a Disney azért nem tudja leváltani az elnököt, mert a nehézségek és a nagy rajongói elvárás miatt senki sem akarja betölteni ezt a nehéz pozíciót. Még Bob Iger állítólag megkereste J.J. Abramst, de a producer felismerte a munkával járó óriási elvárást, és nemet mondott. Később Jon Favreau és Dave Filoni neve is felmerült. Egyébként Dave Filoni új titulust kapott, tavasztól titokban vezető kreatív igazgató posztot tölt be a Lucasfilm élén.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Jégvarázs 2.
Filmek

A Disney egyszerre dolgozik a Jégvarázs 3. és 4. részén

A Jégvarázs több folytatásán is dolgozik a Disney.