Főoldal Filmek Kathleen Kennedy kontraktusát egészen 2024-ig meghosszabbította a Lucasfilm
Filmek

Kathleen Kennedy kontraktusát egészen 2024-ig meghosszabbította a Lucasfilm

Kathleen Kennedy még 2012-ben vette át a Lucasfilm irányítását.

179
Kathleen Kennedy

A Rogue Squadron rendezője, Patty Jenkins kreatív nézeteltéréseinek hírére a Lucasfilm meghosszabbította Kathleen Kennedy szerződését. A hosszabbítás értelmében Kennedy 2024-ig irányítja a Lucasfilmet. Számos Star Wars-projekt a fejlesztés különböző fázisában jár, valamint jelenleg is készül az ötödik Indiana Jones-film is. A mostani hír minden bizonnyal vegyes reakciókat vált ki sok rajongóból az elmúlt események fényében.

Kennedy váltotta George Lucast a stúdió élén, amikor a stúdiót 2012-ben felvásárolta a Disney. Kennedy irányítása alatt több produkció is készült, ott van a rettentően megosztóra sikerült folytatástrilógia, két antológiafilm (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet és a Solo: Egy Star Wars-történet) és a Disney+ zászlóshajóként is beállított élőszereplős a The Mandalorian című sorozatról már nem is beszélve, ugyanakkor kreatív nézeteltérések több projektet is beárnyékoltak az elmúlt időben, és ez a bizonytalanság fokozza az elégedetlenséget a messzi-messzi galaxis rajongótáborában. Múlt héten számoltunk be a legújabb változásról, mert a legfrissebb hírek szerint Jenkins nem készül el 2023-ra a következő filmmel kreatív különbségre hivatkozva. A Rogue Squadron című filmjét közel egy évvel ezelőtt jelentették be a Disney decemberi befektetői napi ünnepségén.

A Solo: Egy Star Wars-történet forgatása alatt tapasztalt problémákról mindenki hallott, Kennedy és a Lucasfilm képtelen volt kreatív kohéziót kialakítani Phil Lorddal és Chris Millerrel (21 Jump Street, Pókember: Irány a Pókverzum) rendezőpárossal. A nézeteltérések végül ahhoz vezettek, hogy néhány héttel a befejezés előtt kirúgták a rendezőket, és a veterán rendező, Ron Howard bevonásához majdnem teljesen újraforgatták a filmet. Több más film is fejlesztés alatt áll, nevezetesen Taika Waititi (Thor: Ragnarök) és Kevin Feige is egy-egy filmmel készül. Tekintettel arra, hogy Feige és Waititi milyen jól összeszokott a Marvelnél, ami egyébként szintén a Disney tulajdonában van, ők szabadabb kezet kapnak, mint Jenkins, aki egyébként egyszer már otthagyott egy Disney projektet. Jenkins akkor kreatív különbségre hivatkozva visszadobta a Thor: Sötét világ forgatókönyvét, és megcsinálta saját filmjét a Warner Bros. támogatásával, ebből lett a Wonder Woman.

Még érdekesebbé teszi Kennedy hosszabbítását, hogy múlt hét pénteken a nagy várakozás ellenére alig kaptunk hírt a készülő Star Wars projektektről. A The Book of Boba Fett már előzetest kapott a Disney+ nap előtt, de sokan vártak egy teaser előzetest az Obi-Wan Kenobi című sorozatról, nagy bejelentéseket a jövőre nézve és más sorozatokról, mint például az Andor – aminek forgatása egyébként már befejeződött -, az Ahsoka és a The Acolyte, de egyikről sem esett szó. A Marvel Studios nem győzött dicsekedni a jobbnál jobb sorozatokkal, és a Disney inkább a Moon Knight, a Ms. Marvel és a She-Hulk tartalmakat helyezte reflektorfénybe, miközben a Star Wars teljesen a háttérbe szorult, alig esett néhány jó a következő évi felhozatalról. Érthetetlen és felfoghatatlan, és ez még rejtélyesebbé teszi Kennedy bejelentését.

Kennedy számtalan nagy hollywoodi film producere és executive producere volt, a rajongók által kedvelt Szörnyecskék és Kincsvadászok filmektől kezdve az olyan, a kritikusok által is elismert filmekig, mint a Bíborszín és az életrajzi Lincoln. Számos alkalommal dolgozott Steven Spielberg direktorral, és nyolc alkalommal Oscar-díjra is jelölték a Legjobb film kategóriában a filmeket. De úgy tűnik, hogy a valaha volt egyik legnagyobb franchise irányításába picit beletört a bicskája.

Kathleen Kennedy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Disney+ elárulta, mikortól streamelhető az Indiana Jones és a sors tárcsája

Már nem kell sokat várni az Indiana Jones és a sors tárcsája...