x
Close


Közelgő események

Filmek

A Lucasfilm tisztázta a helyzetet, mert Dave Filoni előléptetése után felbolydult az internet

Dave Filoni új titulusa vezető kreatív igazgató a Lucasfilmnél.

A Lucasfilm tisztázta a helyzetet, mert Dave Filoni előléptetése után felbolydult az internet
  • PublishedMay 21, 2021

Nem túlzunk, amikor azt írjuk, hogy az éjjel felbolydult az internet, miután a rajongók felfigyeltek egy fontos személyi változásra a Lucasfilm hivatalos oldalán. Kiszúrták, hogy a Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozat és a The Mandalorian rendezője, Dave Filoni új titulust kapott. Ezután vezető kreatív igazgató posztot tölt be a Lucasfilm élén, de van egy csavar a történetben.

A stúdió nem verte nagydobra, hogy a rajongók közkedvelt személye milyen fontos pozícióba került. Világszerte ünneplésbe kezdtek a rajongók Dave Filoni előléptetése után, hiszen ő az egyik kedvencük, és sokak szerint már kijárt neki ez a szerep. De mint megtudtuk, a kinevezésre nem most került sor, hanem már korábban, de csak most kerül frissítésre a weboldal.

Az amerikai IGN megkereste a Lucasfilmet, hogy tisztázzák a változást, és arról tájékoztatták a lapot, hogy mindössze most frissítették a weboldalt, és Filoni már „jó ideje” a Lucasfilm kreatív igazgatója.

Dave már egy jó ideje vezető producerként / ügyvezető kreatív igazgatóként dolgozik a Lucasfilmnél. Egyszerűen csak frissítettük a honlapot. Semmi sem változik a jelenlegi és jövőbeli projektjeivel kapcsolatban. Sokkal elfoglaltabb, mint valaha egy messzi-messzi galaxisban.

Filoni 2005-ban azután csatlakozott a stúdióhoz, hogy a George Lucas kiválasztotta. Az egyik feladata az volt, hogy segítse a Lucasfilm munkáját az animációs fronton. A Star Wars: A klónok háborúja című sorozattal vált ismertté, ami még egy mozifilmet is kapott, de a várakozás ellenére nem hozott nagy sikert. Anakin és Kenobi történetét később sorozat formájában mesélték tovább, ami népszerűsége mellett 4 Emmy-díjat is nyert.

Kathleen Kennedy Dave Filoni Jon Favreau
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.