Főoldal Játékok A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját
Játékok

A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját

A Sony új multiplayere nagyon népszerű lett.

223
Helldivers 2
Forrás: PlayStation

Február 8-án jelent meg PC-re és PS5-re a Helldivers 2. Az új külső nézetes multiplayer shootert az Arrowhead Game Studios csapata fejlesztette és a Sony Interactive Entertainment adta ki. A játék hosszú idő óta az első teljes értékű többjátékos lövölde a Sony konzoljára. Míg a PlayStation nem szokott közölni adatokat, addig a Valve adatai nyilvánosak a Steam platformján. A Helldivers 2 a legjobb nyitást produkálta, PC-n jelenleg a legnépszerűbb Sony-s játék.

A SteamDB által közzétett adatok szerint a Helldivers 2 egy nappal a megjelenés után elérte a 81 ezer összjátékos számát, amely több, mint a 2018-as God of War 73 ezres játékos száma PC-n. A fizetős (nem ingyenes) játékok között jelenleg ez a legnépszerűbb a Steam platformján. Olyan slágercímeket maga mögé utasítva, mint a Palworld, a Red Dead Redemption 2, a Cyberpunk 2077, a Lethal Company, a Baldur’s Gate 3, a GTA V, a Tekken 8 vagy a Call of Duty. PlayStationön azonban csak a negyedik helyen van, a konzolon nem tudta lekörözni az EA Sports FC 24, a Call of Duty vagy Fortnite játékokat.

A játék többnyire pozitív értékeléseket kapott Steamen, egy hangulatos külső nézetes, online multiplayer játék, amelyben négy fős csapatokban indulhatunk a harcba. PlayStationön is jó értékeléseket kapott, 75%-ban pozitív a visszajelzés, ennyien adtak rá öt csillagot, így 4,34 ponton áll. A Helldivers 2 egy jövőbeli sci-fi világba kalauzolja el a játékost, amelyben földi katonák szállnak harcba idegen, rovarszerű lényekkel. A világa sok hasonlóságot mutat a Csillagközi invázióval. Míg az első rész felülnézetes volt, addig a második rész közelebb vitte a kamerát külső nézetbe, jobban illeszkedve a mai igényekhez.

Johan Pilestedt, az Arrowhead Games vezérigazgatója február 11-én közölte, hogy a játékból elkelt 1 millió példány, amely ilyen rövid idő alatt nagy sikernek számít. A Helldivers 2 sikeréhez sokat hozzátesz, hogy ebben a ligában, műfajban, nem igen akad hasonló játék. A szoftver támogatja a cross-playt PC és PS5 között, továbbá nyomott áron, csupán 39 euróért árulják. A Sony egy ideje komolyabban akart belépni az online multiplayer, élő szolgáltatásos játékok piacára. Igaz, az Arrowhead nem a PlayStation belsős fejlesztője, de nincs kizárva, hogy a játék sikere után felvásárolják őket.

Helldivers 2
Forrás: PlayStation

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

Marvel’s Spider-Man 2 frissítés érkezik március 7-én

Ezeket az újdonságokat hozza a Marvel’s Spider-Man 2 következő frissítése.

Elden Ring Shadow of the Erdtree
Játékok

Bemutatkozott az Elden Ring első nagy kiegészítője

Idén nyáron érkezik a Shadow of the Erdtree című kiegészítő.

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.