x
Filmek

A HBO Max nem kaszálta el Az Igazság Ligája rendezői változatát, más okból törölték az előzetest

Hirtelen törölték Az Igazság Ligája rendezői változat augusztusi előzetesét.

A HBO Max nem kaszálta el Az Igazság Ligája rendezői változatát, más okból törölték az előzetest
  • Publishednovember 3, 2020

Bármennyire is furán hangzik, az HBO Max streamingszolgáltató kénytelen volt törölni Az Igazság Ligája rendezői változat előzetesét, és ebből pedig sokan arra következtettek, hogy valami nincs rendben. Már a vészharangokat is megkongatták, hogy talán a Warner Bros. lefújta a projektet. Szerencsére nem erről van szó, ennél sokkal banálisabb hibát vétettek, amiért törölték az előzetest.

A mai napon arra lettek figyelmesek a rajongók, hogy az augusztus végén bemutatott DC FanDome előzetest törölték. Mondanunk sem kell, hogy mekkora lavinát indított el, hogy mi lehet a valódi oka, amiért egyik napról a másikra a hivatalos csatornákról törölték a trailert. Még olyan nevetséges pletykákról is olvasni lehetett, hogy a stúdió lefújta a rendezői változat bemutatóját, ezért törölték a videót. Ez már csak azért is hangzik őrültségnek, hiszen Zack Snyder múlt héten kezdte a pótforgatást a filmhez, így mi értelme lett volna lefújni a munkát, mikor már így is milliókat költöttek a kiadásra?

Az eset után Aaron Couch, a The Hollywood Reporter egyik munkatársa osztott meg részletet arról, hogy valójában miért távolították el az előzetest. Bármennyire is hangzik furán, szerzői jogok megsértése áll a dolog hátterében. Ez azt mutatja, hogy a stúdió kissé figyelmetlen volt, és nem néztek kellően utána amikor Leonard Cohen szerzőtől a Hallelujah című dalát játszották le a videó alatt, és ezzel szerzői jogokat sértettek meg.

Úgy tudni, hogy a Warner Bros. több mint 70 millió dollárt költ a film rendezői változatára, és több új jelenetet is rögzítenek a filmhez. Többek között Jared Leto karaktere, Joker és Deathstroke is feltűnik majd a SnyderCut-ban. A jelek szerint Snyder mindent felhasznál a korai tervekből, beleértve Az Igazság Ligája második részére hagyott anyagból, egészen az eredeti The Batman forgatókönyvig. Az filmet négy 1 órás részként fogják bemutatni valamikor 2021 elején az HBO Max streamingszolgáltatón.

Az Igazság Ligája
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.