Főoldal Sorozatok A Halo sorozatadaptációja nem a kánon része
Sorozatok

A Halo sorozatadaptációja nem a kánon része

Csak egyszerűen Silver Timeline-ként hivatkoznak a játék idővonalára.

155
Halo

A Halo-franchise hatalmas univerzuma folyamatosan bővült az elmúlt években, azonban tegnap kiderült, hogy a Paramount+ streamingszolgáltató által forgatott Halo sorozatadaptációja nem kap helyet a nagysikerű videojáték kánonban. A Twitteren közzétett videóban Kiki Wolfkill executive producer szerint a döntés mindkét univerzum számára előnyös lehet.

Húsz évvel ezelőtt mutatták be a Halo első részét, idén ősszel pedig kiadták a Halo Infinite című új részt. A filmipar is lehetőséget látott a szériában, 2015 nyarán hivatalosan is bejelentették, hogy fejlesztés alatt áll a videojáték sorozatadaptációja, de a munka nem ment könnyen. Bár fáradságos volt a munka, de bízunk benne, hogy kifizetődő volt várni ennyi évet erre a sorozatra. Múlt héten a The Game Awards rendezvényen kaptunk egy előzetest, most pedig arra kaptunk választ, melyik idősíkon játszódik a történet.

“Halo Silver Timeline-ként hivatkozunk erre, hogy megkülönböztessük az alapvető kánontól” – mondta Wolfkill. “Mind a core kánon, mind a televíziós történet védelmében, és ez alatt azt értem, hogy lehetőséget adunk magunknak arra, hogy mindkettőt fejlesszük, és hogy mindkettő olyan legyen, amilyennek lennie kell a médiumoknak, anélkül, hogy összeütköznének egymással.”

A Halo-univerzum tele van kanonikus tartalommal, beleértve a játékokat, a könyveket, az audiósorozatokat és még sok mást, szóval logikus döntésnek tűnik, hogy a sorozat nem része ennek a szilárd lábakon álló történetsorozatnak, amivel amúgy is sok gond volt a fejlesztési időszakban. A készítők is elővigyázatosak, nem szeretnék lerombolni az Xbox konzolcsalád egyik legsikeresebb húzócímét.

A széria a 26. században játszódik, a történelem egy olyan pillanatában, amikor az emberiség egy intergalaktikus háborúba belekeveredett egy idegen fenyegetés ellen, amit csak úgy ismerünk, hogy Covenant. A háború megnyerése érdekében a zseniális tudós, Dr. Halsey (Natascha McElhone) létrehozta a spártaiakat, a fizikai és szellemi képességeik javítása érdekében genetikailag és technológiailag továbbfejlesztett szuperkatonákat. A sorozat John-117 Spartan Master Chief (Pablo Schreiber), a spártai egység parancsnokának történetét mutatja be.

A sorozaton több stúdió is dolgozott, az Amblin Television részéről Darryl Frank, Justin Falvey és Steven Spielberg executive producerei Steven Kane mellett, Otto Bathurst rendező és Toby Leslie a One Big Picture részéről volt jelen, valamint Kyle Killen és Scott Pennington a Chapter Eleven színei alatt dolgozott. Kiki Wolfkill, Frank O’Connor és Bonnie Ross pedig a 343 Industries executive producerei, ők dolgoznak a legendás videojáték-sorozaton is.

Halo sorozata 2022-ben debütál majd a Paramount+ streamingszolgáltatón.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dungeons and Dragons
Sorozatok

A Paramount+ berendelt egy nyolcrészes élőszereplős sorozatot a Dungeons and Dragonsból

A mozifilm mellett élőszereplős sorozattal bővül a Dungeons and Dragons.

Gyilkos elmék
Előzetesek

A Gyilkos elmék visszatértek, s egy sorozatgyilkos hálózat után nyomoznak az új évadban

Az FBI ügynökei az eddigi legsötétebb, legnehezebb bűntényt kapják.