Főoldal Filmek A franchise leghosszabb része lesz A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz A majmok bolygója: A birodalom

Elnyújtott játékidővel vezetik fel A majmok bolygója: A birodalom új korszakát.

485
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios

Epikus magasságokba emelkedik a franchise, már amennyire lehet így fogalmazni, ha egy film játékidejéről beszélünk. A legújabb információk szerint a franchise eddigi leghosszabb játékidejével bír a jövő hónapban érkező A majmok bolygója: A birodalom; a következő fejezettel egy karnyújtásnyira kerülünk az 1968-as eredeti történetéhez.

A franchise új része 2024. május 10-én kerül a mozikba, és a Disney egy kasszarobbantással szeretné kezdeni a nyarat. Az egyik nagy amerikai mozihálózat, az AMC listáján A majmok bolygója: A birodalom neve mellett 145 perces játékidő olvasható, ezzel az egész franchise leghosszabb cselekményét láthatjuk. Ezt a hosszú filmet az indokolhatja, hogy ez az új történet egy új korszak kezdetét jelenti majd a történet egészében, szóval lesz miről mesélni a rajongóknak, és így szeretnének megalapozni a későbbiekre.

A majmok bolygója: A birodalom 300 évvel A majmok bolygója: Háború után veszi fel a fonalat. Az emberiség, mely a majomvírusnak hála hanyatlásnak indult Cézár trilógiájában, mostanra teljesen visszafejlődött, a majmok pedig egy egészen hatalmas birodalmat hoztak létre, melynek élén Proximus (Kevin Durand) császár áll. Az előzetesből végre őt is jobban megismerhettük: a bonobó ugyan az embereket megveti, ám a múlt technológiai vívmányait közel sem, sőt szeretne minél többet tanulni ezekről, hogy segítségükkel növelhesse birodalmát. Noa (Owen Teague), a fiatal csimpánz nem igazán nézi jó szemmel törekvéseit, ahogy az embervadászattal sincs kibékülve. Sőt mi több, inkább szimpatizál a szőrtelen népséggel, különösen egy Mae (Freya Allan) nevű, emberekhez képest különösen intelligens nővel. Csakhogy Mae-re Proximusnak is szüksége van a terveihez, így Noa választásra kényszerül, s elindul egy olyan utazásra, melyben megismeri őse, Cézár és az emberiség történetét.

“Wes Ball rendező új életet lehel a globális, epikus franchise-ba, amely több generációval a Caesar uralkodását követő jövőben játszódik, ahol a majmok az uralkodó fajként harmóniában élnek, az emberek pedig az árnyékba szorultak” – olvasható a hivatalos leírásban. “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

A majmok bolygója: A birodalom május 9-én debütál a magyar mozikban.

A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...