Főoldal Sorozatok A franchise gyökereihez tér vissza a Halloween-sorozat
Sorozatok

A franchise gyökereihez tér vissza a Halloween-sorozat

Már megint ott tartunk, hogy előröl kezdődik a Halloween.

252
Halloween
Forrás: Universal Pictures

Tavaly ősszel jelentették be, hogy a mozifilmek után készül a Halloween sorozat-feldolgozása, és bár kezdetben a rajongók optimisták voltak a tervekkel kapcsolatban, hogy milyen lehet egy, az ikonikus horrorfranchise világában játszódó sorozatváltozat, ezek a remények tegnap szertefoszlottak.

A Deadline lapnak adott nyilatkozatában Marc Helwig, a Miramax Worldwide Television vezetője a sorozatról beszélt, és arról, hogy milyen irányt vett a feldolgozás. A rövid válasz pontosan az ellenkezője annak, amire számítottak a rajongók. A terv továbbra is az, hogy egy új filmes univerzumot és sorozatot indítanak ezzel a projekttel.

A sorozat alapját a John Carpenter-féle eredeti film adja, annak a filmnek a karakterei, és talán egy olyan karaktercsoport, amely nem igazán kapott fókuszt a legutóbbi filmváltozatokban, vagy akár az előző filmekben. Ez egy teljes kreatív újraindítás, és visszatérünk az eredeti filmhez, szemben azzal, hogy a legújabb filmadaptációk bármelyikéből indulnánk ki.

Marc Helwig

Hollywood semmiből nem tanul, mert már megint ott tartunk, hogy visszatérünk egy franchise gyökereihez, ahelyett, hogy új kreatív irányokat határoznának meg, s kapnánk egy teljesen új történetet. Érthetetlen, hogy miért kell mindig visszatérni az alapokhoz, amikor valami jót szeretnének alkotni. Ugyanakkor értjük, hogy az eredeti film hatását nem lehet eléggé hangsúlyozni, de tovább kell lépni, és új dolgokat megálmodni.

Függetlenül attól, hogy mit gondolunk A Halloween véget ér befejezéséről, és úgy általánosságban az új trilógiáról, Michael Myers meghalt a történet végén, és egy darabig maradjon is így.

A Halloween véget ér
Forrás: Universal Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Játékok

Halloweeni horror válogatás

Néhány személyes kedvencünk, ha rettegni vágynátok.

Halloween
Filmek

A Halloween Kills forgatókönyvírója szerint a folytatás még erősebb lesz, mint az első volt

Még nem tudni, hogy mit tartogatnak a Halloween franchise folytatásai, hiszen szűkszavúak...

Filmek

Cuki magyar Halloweeni animációs kisfilm

A szörnygyermekek élete sem csak játék és mese.