x
Close


Közelgő események

Filmek

A Fekete Párduc 2. premier időpontját és a címét is bejelentették

Mindörökké Vakanda!

A Fekete Párduc 2. premier időpontját és a címét is bejelentették
  • PublishedMay 3, 2021

Néhány órával korábban a Marvel Studios egy ünnepi előzetessel ünnepelte a Marvel Moziverzum évfordulóját. Ebben az új videóban nemcsak korábbi alkotásokból láttunk részleteket, hanem a közelgő új alkotások is szerepet kaptak, köztük például az Örökkévalók, amiből mindössze 10 másodpercnyi jelenetet kaptunk, de legalább a főszereplőket láttuk benne.

De természetesen Ryan Coogler folytatása is szerepet kapott benne. A forgatást ugyan még nem kezdték el, így ebből egy képkockát sem mutattak meg, és egyébként is sok kérdés felmerül a folytatás körül. A Marvel egyelőre nem árult el részleteket a második részből, hogy Chadwick Boseman halála után mi lesz a Fekete Párduc címmel. Azt viszont Kevin Feige megerősítette, hogy sem digitálisan, sem másnak nem fogják újraosztani a szerepet. Egy korábbi hír, miszerint teljesen átírták a történetet, hogy így tisztelegjenek a néhai Vakanda és a Marvel királya előtt.

Ebben az előzetesben most végre lehullt a lepel, hogy milyen címen és mikor fogják bemutatni a második részt. Talán nem meglepő, hogy a Black Panther: Wakanda Forever címet viseli a folytatás, ami Boseman elvesztése után még fontosabb jelentőséggel bír. Emellett pedig azt is megerősítették, hogy 2022. július 8-án fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Fekete Párduc és a Mi című filmekből Lupita Nyong’o elismerően nyilatkozott Ryan Coogler tervéről a napokban, miközben dicsérte, hogy milyen nagyszerű változatot dolgozott ki a második részre, ami nagy tisztelettel adózik a néhai Chadwick Boseman előtt. Ne feledjük, hogy Coogler és Boseman közösen dolgozott a Fekete Párduc 2. részén. Mélyen megrázta őket Boseman halála, és sokáig a stúdió sem tudta, mi tévők legyenek, töröljék, vagy írják újra a sztorit. Végül úgy döntöttek, hogy megcsinálják, hiszen Boseman sem szeretné máshogy.

Fekete Párduc 2. forgatása a tervek szerint júliusban kezdődik. A film mellett egy új Disney+ sorozathoz is kapott szerződést Coogler, ami Vakanda királyságát mutatja majd be.

Fekete Párduc
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.