Wide Screen
Image default
Filmek

A Fekete Özvegy bemutatójának törlése veszélyezteti a Marvel Moziverzum más bemutatóit is?

Tegnap a Disney megerősítette, hogy nem fogják nyáron bemutatni a Fekete Özvegyet, de mindez mit jelent az univerzumra nézve?

Tegnap a Disney megerősítette, hogy nem fogják nyáron bemutatni a Fekete Özvegyet, de mindez mit jelent az univerzumra nézve?

Ahogy az elmúlt napokban a nagy filmstúdiók sorra mondták le a bemutatókat, tegnap a Disney is megerősítette, hogy a magyar idő szerint április 30-ára tervezett film bemutatóját törölték határozatlan időre, de ami nagyobb aggodalomra adott okot, hogy mindez mit jelent a Marvel Moziverzum egészére nézve. Nyilvánvalóan ennél most sokkal égetőbb kérdések vannak a világon, de sok rajongót mégis foglalkoztat a téma, és nem szabad megfeledkezni a Disney+ sorozatairól sem, aminek forgatásait szintén leállították, de azok esetében még nem beszélhetünk a premierek törléséről.

Mi történik akkor, hogy a Fekete Özvegy-filmet csak a The Falcon and the Winter Soldier-sorozat után fogják bemutatni, amit eredetileg augusztus végén szeretnének bemutatni a platformon, a szólófilm ennyiben befolyásolja a jövőt, esetleg emiatt el kell halasztani a sorozatot is? A narratívában vannak egymásra épülő részek, esetleg bizonyos jeleneteket emiatt át kell írni, vagy egyszerűen ki kell vágni? Csak néhány olyan kérdés, ami felmerült bennünk a tegnap után, és most ezekre próbálunk választ adni.

Más lapokat is foglalkoztat a téma, köztük a Variety szerkesztőségét, akik arról adtak jelentést, hogy egy a Marvel Studioshoz közeli forrás arról számolt be nekik, hogy a Fekete Özvegy premier eltolása nem veszélyezteti a Marvel Moziverzum idővonalát.

Nem egyértelmű a kijelentés, vagyis hogy a Disney még augusztus előtt bemutatja a Fekete Özvegy-filmet, vagy az a tény, hogy Natasha kalandja az Amerika kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik, az nem befolyásolja és nincs hatással a 4. fázis mozifilmjeire és sorozataira – amit kötve hiszünk. Kevin Feige korábban úgy fogalmazott, hogy nem véletlen az időzítés, hogy a 4. fázist ezzel a filmmel indítják.

Minden attól függ most, hogy meddig tart majd a járvány, és hogy a Disney+ sorozatok forgatásai meddig állnak, mert ha elhúzódik a járvány, akkor kár is beszélni erről, hiszen biztos, hogy a Fekete Özvegy után mutatják be a csatornán azokat a sorozatokat. A helyzet az Örökkévalókra is hatással lesz, hiszen nyárra időzítették a pótforgatást és a tesztvetítést is, amit nem biztos, hogy meg tudnak tartani majd a november 5-ei bemutató előtt.

Még több a témában...

James Mangold elárulta, Farkas melyik ruhadarabját soha nem vette fel Hugh Jackman

Kévés Bence Mihály

Simon Kinberg a Marvelnek udvarol, hogy X-Men-filmet készítsen a Marvel Moziverzum színe alatt

Kévés Bence Mihály

A Bosszúállók: Végjáték legédesebb szereplője optimista a visszatéréssel kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat