Főoldal Filmek A Fantasztikus Négyes rendezőjének elmondása alapján megállás nélkül dolgoznak a filmen, és már a forgatás időpontját is kilátásba helyezte
Filmek

A Fantasztikus Négyes rendezőjének elmondása alapján megállás nélkül dolgoznak a filmen, és már a forgatás időpontját is kilátásba helyezte

Mit neked sztrájk, a Fantasztikus Négyes rendezője már azt tervezi, hogy mikor kezdődhet a forgatás.

405
Matt Shakman Fantasztikus Négyes

Most, hogy az írósztrájk véget ért, a színészek pedig tárgyalásokat folytatnak a hollywoodi stúdiókkal, számtalan produkció készül újra felpörögni, köztük a várva várt új Fantasztikus Négyes-film is. A film rendezője már megvan, miután Jon Watts távozott a messzi-messzi galaxisba, de a reboot szereplőgárdáját továbbra se leplezték le.

Matt Shakman rendező a Collidernek adott új interjújában beszámolt a Marvel Studios egyik projektjéről, ahol elmondta, hogy a céljuk, hogy 2024 tavaszán kezdjék el a forgatást – feltéve, hogy a SAG-AFTRA hamarosan tisztességes megállapodást tud kötni a stúdiókkal -, és egy közelgő bejelentést is ígért a szereposztással kapcsolatban, amit már nagyon várunk.

Arra a kérdésre, hogy 2024-ben tervezik-e a forgatás megkezdését, Shankman a következőt mondta: “Jövőre mindenképpen kamerák elé állunk. Valószínűleg tavasszal” a Pinewood londoni stúdiójában. Kiemelte, hogy a forgatókönyvíró Josh Friedman, akit még márciusban vettek be, most újra dolgozhat a forgatókönyvön, és hogy “nagyon lelkes”.

Bárcsak többet mondhatnék. De teljesen másképp csináljuk a dolgokat a történet szempontjából, a filmkészítés megközelítése szempontjából, ami igazán illik az anyaghoz. Szeretnék többet elárulni, de nem tehetem. De úgy gondolom, hogy semmihez nem fog hasonlítani az eddigiekhez, és garantáltan nem fog emlékeztetni semmihez, amit eddig láttál a Marvelnél.

Matt Shankman

A Fantasztikus Négyes a tervek szerint 2025. május 2-án kerül a mozikba, miután a WGA sztrájk közepette a Disney masszív átrendeződése során eltoltak. A Marvel Studios még a 2022-es San Diego-i Comic-Conos bemutatója során erősítette meg, hogy a film nyitja az MCU 6. fázisát, és eredetileg 2024. november 8-ra datálták a filmet, de később a nagy felfordulás közepette először 2025. február 14-ére, majd májusra tolta a stúdió.

Shakman jelenleg az Apple TV hamarosan érkező Monarch: A szörnyek hagyatéka című sorozatát népszerűsíti, de természetesen sokan arra kíváncsiak, hogy mikor tudunk meg többet a Marvel Moziverzum első családjáról. “Lesz egy bejelentés valamikor! Tudom, hogy az internet izgatottan várja, hogy megtudja, és én is izgatottan várom, hogy megoszthassam. Csak még nem tehetem meg.”

Fontos kiemelni, hogy Shakman itt mennyire ködösített az interjúja alatt – még azt sem erősíti meg, hogy a szerződéseket már megkötötték a szereplőkkel. A sztrájk alatt nem lehet szerződéseket kötni és aláírni, így amennyiben már eldőlt, hogy kik kapják a szerepet, azokkal még július előtt alá kellett írni a papírokat. A SAG-AFTRA szabályzata szerint a céhtagok “nem köthetnek szerződést a sztrájk alatt a munkabeszüntetéssel sújtott munkakörben, még akkor sem, ha a munkára a sztrájk után kerülne sor”.

matt shakman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.

Venom - Az utolsó menet
Előzetesek

A Venom – Az utolsó menet előzetese magyar szinkronnal is nagyon szórakoztató lett

Már magyar szinkronnal is elérhető a Venom - Az utolsó menet első...