Főoldal BREAKING [SDCC2022] A Fantasztikus Négyes nyitja, és két Bosszúállók-film zárja az MCU 6. fázisát
BREAKINGFilmek

[SDCC2022] A Fantasztikus Négyes nyitja, és két Bosszúállók-film zárja az MCU 6. fázisát

Egy évben két Bosszúállók-filmet is bemutatnak majd.

350
Bosszúállók

Még 2019-ben került mozikba a Bosszúállók: Végjáték, és egy vagon pénzt keresett vele a stúdió. Még ugyanabban az évben egy rakás új mozifilmet és Disney+ sorozatot jelentett be a Marvel Studios, de a legnagyobb meglepetésre nem esett szó új Bosszúállók-filmről. Most azonban egyszerre két új Bosszúállók-filmet is bejelentettek, mellette pedig azt is megtudtuk, mikor érkezik a Fantasztikus Négyes.

A Marvel Studios nyilvánosságra hozta a Bosszúállók: Kang dinasztia, a Bosszúállók: Titkos háborúk címeket, továbbá szintén a 6. fázisban kapott helyet az új Fantasztikus Négyes is. A 2019-es San Diego-i Comic-Conon leplezték le, hogy készül a Fantasztikus Négyes új feldolgozása, de akkor még megjelenési tervről nem beszéltek. A szereplőgárdát viszont továbbra is rejtély övezi, ahogy a rendező kiléte is titok, miután Jon Watts távozott a projekt éléről. Az ütemterv alapján fontos szerepet tölt majd be a Marvel Moziverzum jövőjében az új film, amit 2024. november 6-án fognak bemutatni a nagyérdeműnek.

A Fantasztikus Négyes megjelenése után egy új Bosszúállók-filmet is terveznek A Kang-dinasztia címmel, amit 2025. május 2-án mutatnak be. A cselekmény részletei nem ismertek, de Kang, a hódító először a Disney+ Loki-sorozatában tűnt fel, és a tervek szerint visszatér A Hangya és a Darázs: Kvantumánia folytatásban. Valószínű a Loki második évadában több mindenre is fény derül majd a jövőt illetően.

A panel során az is kiderült, hogy egy második Bosszúállók-filmmel is készülnek. A Bosszúállók: Titkos háborúk még abban az évben, 2025. november 7-én kerül a mozikba. A képregényekben a Titkos háborúk két különálló eseménysorozat címe. Az első az 1980-as évek közepén jelent meg, és egy istenszerű lényről szólt, akit The Beyonder néven ismertek, aki elrabolta a Marvel Univerzum különböző hőseit és gonosztevőit, és arra kényszerítette őket, hogy megküzdjenek egymással. A második sorozat a 2010-es évek közepén jelent meg, és a Marvel hősei Doctor Doom ellen harcoltak, aki a multiverzum pusztulása után a saját képére formálta újjá az univerzumot. Egyelőre nem világos, hogy a készülő történet melyik verzióból merít majd ihletet, az azonban beszédes, hogy a 4-6. fázist The Multiverse Saga-ra keresztelték.

Kevin Feige
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események