Dűne Denis Villeneuve

A Dűne rendezője, Denis Villeneuve elárulta, melyik egyetlen képregényhőssel tud azonosulni

Megtudtuk, melyik karakterrel tud együttérezni a rendező.

Ahogy azt korábban már megtudtuk, Denis Villeneuve nem túlzottan rajong a képregényfilmekért. Korábban kritikát fogalmazott meg a Marvel Studios produkcióiról, hogy azok egy kaptafára épülnek, nem tud megújulni a Marvel Moziverzum. A kijelentése után sokakban megfogalmazódott a kérdés, van olyan képregényfigura, akit kedvel a rendező? Igen, van, s már azt is tudjuk, melyik az a hős.

Villeneuve szerint a túl sok olyan Marvel-film van, ami nem több, mint egymás önmásolata, vagyis hiába készülnek az újabb mozifilmek és a sorozatok, azok csak a korábbi sztorit másolják. Bár nem rajong a szuperhősfilmek műfajához, mégis akad egy olyan karakter, akiről szívesen forgatna filmet. A Dűne rendezője egyedül a Sötét lovaggal tud azonosulni, így ha felkérnék, akkor csak Batmanről forgatna filmet.

Mielőtt Matt Reeves szerződtették volna a The Batman megfilmesítésére, pletykák szerint Denis Villeneuve is versenyben volt a feladatért. Josh Horowitz a folyosói pletykákról kérdezte a rendezőt a Happy Sad Confused legújabb podcast műsorában. A kérdésre a direktor csak annyit felelt, hogy nem emlékszik ilyen megkeresésre, amiben felajánlották volna a rendezést (szerinte akkoriban túlságosan elmélyült a Dűne adaptációjában), de hozzátette, hogy a Sötét lovag az „egyetlen [szuperhős], akivel azonosulni tud”.

A The Batman teljes egészében Reeves kezében van, és ezzel együtt a Sötét lovag univerzum, de semmi sem zárja ki, hogy Villeneuve szerepet kapjon egy esetleges folytatásban. Megint csak pletykák, de a hírek szerint a Warner Bros. annyira elégedett az új filmmel, hogy már megadta az engedélyt a folytatásra, így minden adott lehet Villeneuve előtt, hogy kipróbálja magát a képregényfilmek műfajában is. Grant Morrison és Dave McKean szerzőktől az Arkham Asylum történetét jelölte meg az egyik legjobb sztorinak, amivel találkozott. A kijelentése után az interneten máris felröppent a hír, hogy ő lehet a rendezője a Batman Beyond élőszereplős adaptációjának.

Egy darabig még várathat magára ez, ugyanis Villeneuve a Dűne után szeretné megfilmesíteni a kötet második felét, és a folytatást is feldolgozná, szóval túlságosan elfoglalt lesz a következő években ahhoz, hogy Batman-filmet forgasson.

Total
1
Shares
Previous Article
Shuri

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! forgatásán oltásellenes nézeteit hangoztatta Letitia Wright

Next Article
Resident Evil

Mindent belezsúfoltak a Resident Evil: Welcome to Raccoon City előzetesébe, amitől lázba jönnek a rajongók

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!