Főoldal Filmek A Dűne rendezője, Denis Villeneuve elárulta, melyik egyetlen képregényhőssel tud azonosulni
Filmek

A Dűne rendezője, Denis Villeneuve elárulta, melyik egyetlen képregényhőssel tud azonosulni

Megtudtuk, melyik karakterrel tud együttérezni a rendező.

170
Dűne Denis Villeneuve
Forrás: Warner Bros.

Ahogy azt korábban már megtudtuk, Denis Villeneuve nem túlzottan rajong a képregényfilmekért. Korábban kritikát fogalmazott meg a Marvel Studios produkcióiról, hogy azok egy kaptafára épülnek, nem tud megújulni a Marvel Moziverzum. A kijelentése után sokakban megfogalmazódott a kérdés, van olyan képregényfigura, akit kedvel a rendező? Igen, van, s már azt is tudjuk, melyik az a hős.

Villeneuve szerint a túl sok olyan Marvel-film van, ami nem több, mint egymás önmásolata, vagyis hiába készülnek az újabb mozifilmek és a sorozatok, azok csak a korábbi sztorit másolják. Bár nem rajong a szuperhősfilmek műfajához, mégis akad egy olyan karakter, akiről szívesen forgatna filmet. A Dűne rendezője egyedül a Sötét lovaggal tud azonosulni, így ha felkérnék, akkor csak Batmanről forgatna filmet.

Mielőtt Matt Reeves szerződtették volna a The Batman megfilmesítésére, pletykák szerint Denis Villeneuve is versenyben volt a feladatért. Josh Horowitz a folyosói pletykákról kérdezte a rendezőt a Happy Sad Confused legújabb podcast műsorában. A kérdésre a direktor csak annyit felelt, hogy nem emlékszik ilyen megkeresésre, amiben felajánlották volna a rendezést (szerinte akkoriban túlságosan elmélyült a Dűne adaptációjában), de hozzátette, hogy a Sötét lovag az „egyetlen [szuperhős], akivel azonosulni tud”.

A The Batman teljes egészében Reeves kezében van, és ezzel együtt a Sötét lovag univerzum, de semmi sem zárja ki, hogy Villeneuve szerepet kapjon egy esetleges folytatásban. Megint csak pletykák, de a hírek szerint a Warner Bros. annyira elégedett az új filmmel, hogy már megadta az engedélyt a folytatásra, így minden adott lehet Villeneuve előtt, hogy kipróbálja magát a képregényfilmek műfajában is. Grant Morrison és Dave McKean szerzőktől az Arkham Asylum történetét jelölte meg az egyik legjobb sztorinak, amivel találkozott. A kijelentése után az interneten máris felröppent a hír, hogy ő lehet a rendezője a Batman Beyond élőszereplős adaptációjának.

Egy darabig még várathat magára ez, ugyanis Villeneuve a Dűne után szeretné megfilmesíteni a kötet második felét, és a folytatást is feldolgozná, szóval túlságosan elfoglalt lesz a következő években ahhoz, hogy Batman-filmet forgasson.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Lex Luthor
Filmek

A Superman: Legacy Lex Luthor szerepére bejelentkezett egy színész

Lex Luthor is szerepelni fog James Gunn készülő Superman: Legacy című filmjében.

Aquaman és az Elveszett Királyság
Előzetesek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság új előzetesében Fekete Manta mindenkit lever, aki az útjában áll

Arthur Curry végső csatájára készül a bosszúra szomjas Fekete Manta ellen az...

Aquaman és az elveszett királyság
Filmek

Jason Momoa gyakorlatilag megerősítette, ennyi volt Aquamanként, és egy másik karaktert játszik

Az Aquaman és az Elveszett Királysággal gyakorlatilag ennyi volt ennek a franchise-nak.

María Gabriela de Faría
Filmek

María Gabriela de Faría játszhatja a Superman: Legacy főgonoszát

María Gabriela de Faría csatlakozik a DC Univerzumhoz, méghozzá James Gunn készülő...