Főoldal Filmek Neill Blomkamp már reagált is Denis Villeneuve kijelentésre a Marvel kritikája után: Micsoda egy kibas*ott seggfej
Filmek

Neill Blomkamp már reagált is Denis Villeneuve kijelentésre a Marvel kritikája után: Micsoda egy kibas*ott seggfej

Blomkamp talán egy picit túlreagálta a dolgot.

544
Neill Blomkamp

A Dűne rendezőjét egy interjúban arról kérdezték, hogy mit gondol a képregényfilmekről, amire Denis Villeneuve csak annyit mondott, hogy a Marvel alkotásai sablonosak, egymást másolják. Nem telt bele sok időbe, a District 9 és a Démoni filmek rendezője reagált a kijelentésre, és leseggfejezte rendezőtársát.

A mai napon két interjú is megjelent a Dűne rendezőjétől, amiről már mi is beszámoltunk. Denis Villeneuve előbb úgy fogalmazott, hogy túl sok olyan Marvel-film készül, ami nem több, mint egymás koppintása, majd ugyanebben a témában egy másik lapnak már finomított kijelentésén, az lehet, hogy egy formára épülnek ezek a filmek, de ez nem vesz el semmit az élvezetből, attól még jó a film. Várható volt, hogy Villeneuve kijelentését sokan nem hagyják annyiban, és hideget-meleget kapni fog a következő hetekben, de talán arra kevesen számítottunk, hogy éppen Neill Blomkamp akad ennyire ki.

Sokan egyetértenek Villeneuve álláspontjával, és igazság szerint ő nem bántott senkit most, csak kifejtette véleményét, amikor arról kérdezték, mit gondol a szuperhősökről. De még ha úgy is gondolod, hogy Villeneuve messze jár az igazságtól, nehéz lenne ezeket a megjegyzéseket támadásként vagy sértésként értelmezni a rajongókra vagy a műfajra.

Fogalmunk sincs, hogy Blomkamp miért reagált ennyire durván Villeneuve kijelentésére, de úgy tűnik, hogy nagyon sértőnek találta a filmes kollégája nézeteit a Marvel Moziverzumról. Blomkamp neve még nem merült fel egyik Marvel Studios projektnél sem, de valószínűleg ő örömmel mondana igent egy megkeresésre.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.