Főoldal Filmek A Doctor Strange az őrület multiverzumában gyártási költsége messze túllépte az eredeti keretet
Filmek

A Doctor Strange az őrület multiverzumában gyártási költsége messze túllépte az eredeti keretet

Több probléma is megnehezítette a munkát, és ez súlyos dollármilliókba fájt a Disneynek.

94
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában a Marvel Moziverzum egyik legproblémásabb produkciója volt; kezdve Scott Derrickson távozásával, majd a forgatás sem ment zökkenőmentesen, hiszen néhány hónappal a premier előtt jelentős újraforgatást rendeltek el. A Disney szerint ez végül egészen odáig jutott, hogy a költségvetés közel 100 millió dollárral meghaladta az eredeti keretet.

A Forbes riportere fedezte fel ezt a túlköltekezést, amikor átnézte a Doctor Strange az őrület multiverzumában forgatására létrehozott brit cég pénzügyi kimutatásait. A folytatás eredetileg 200 millió dollár körüli költségvetéssel készült volna, de a kimutatásokból kiderül, hogy a film teljes gyártása során összesen 349 millió dollárt költöttek. Az 54,5 millió dolláros költségtérítés után így a film büdzséje 294,5 millió dollárnál állt meg, ami 94,5 millió dollárral meghaladta az eredetileg tervezett költségvetést.

Aki ismeri a Doktor Strange az őrület multiverzumában forgatási körülményeit, annak nem lehet sokkoló tény a mostani információ, hogy a költségvetés ennyire elszaladt. A Disney azt állítja, hogy a költségvetési növekedés a COVID-19 hatásának köszönhető, amivel számos más projekt szembesülni kényszerült. A végeredmény nem lett rossz, de a legjobbak közé sem sorolhatjuk, ellentmondásos véleményeket olvashatunk a Marvel Moziverzum első horrorfilmjéről, így valószínűleg, amennyiben elkészül a harmadik rész, akkor a folytatás teljesen új irányt vesz majd.

A stúdió hivatalosan még nem jelentette be, hogy készül a folytatás, ám a főszerepben látható Bennedict Cumberbatch néhány napja úgy nyilatkozott, hogy egy forgatáson már 2024-ben visszatér Doctor Strange szerepében, de ez még valószínűleg nem az említett harmadik rész lesz, hanem sokkal valószínűbb, hogy a Penge vagy a Fantasztikus Négyes.

A Michael Waldron forgatókönyve alapján Sam Raimi rendezésében készült Doctor Strange az őrület multiverzumában szerepeiben Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg és Rachel McAdams.

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események