Mulan

A Disney nem húzza tovább a Mulan bemutatóját, digitálisan fogja bemutatni szeptemberben

A Disney+ fog otthont adni Mulan-nak.

A Disney részvényesei között lezajlott telefonbeszélgetésben megerősítették, hogy nem húzzák tovább a Mulan bemutatóját, s jövő hónapban közvetlen a Disney+ streamingszolgáltatón fogják bemutatni a filmet, azonban nem a megszokott díj ellenében, hanem egyszeri 29,99 dolláros áron lesz elérhető az élőszereplős feldolgozás.

A filmet már március végén bemutatták volna, azonban a koronavírus-járvány miatt többször is el kellett tolni a bemutatót. Előbb július végén szerették volna bemutatni az alkotást, majd augusztusra tolta a Disney, végül pedig határozatlan időre elnapolta a premiert. Minap azonban a mikiegeres cég a harmadik negyedévet vitatta meg éppen részvényesekkel, amikor döntöttek a Mulan sorsáról is. A sorozatos halasztások után a felek arra jutottak, hogy a biztos streamingszolgáltatót választják, s szeptember 4-én digitálisan érkezik a Mulan.

A Disney+ streamingszolgáltató indulása óta ez az első olyan alkotás, ami premierdátummal büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy a havi előfizetési díjon felül még 30 dollárt ki kell fizetni a filmért. A Disney ésszerű döntést hozott, hiszen minél inkább eltolta volna a filmet, annál nagyobbat bukott volna, hiszen a mozik mellett még marketingre is fordítani kellett volna néhány millió dollárt. A Disney azonban nem vetette el, hogy bizonyos mozikban ennek ellenére műsorra tűzzék a filmet, de csak korlátozott számmal. Értesüléseink szerint a Fórum Hungary itthon be fogja mutatni a filmet a mozikban.

Egyelőre még nem teljesen tiszta, hogy a Mulan globálisan lesz elérhető az előfizetők számára, vagy kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz a szolgáltatás része. Több jelentés szerint is az első napokban az amerikai fogyasztók kapják meg a filmet, de nyilván, a következő napokban a tengerentúlon is megjelenik majd az alkotás.

Total
1
Shares
Previous Article
Dűne

Denis Villeneuve szerint sietniük kell majd, hogy időben be tudják fejezni a Dűnét

Next Article
Millennium Falcon

A Star Wars egy videóban mutatta meg mind a 85 űrhajót a folytatástrilógiából

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!