Főoldal BREAKING A Disney ismét eltolta a Mulan premierjét
BREAKINGFilmek

A Disney ismét eltolta a Mulan premierjét

Ahogyan arra az elmúlt napok hírei után számítani lehetett, a Disney is lépett és elhalasztotta a Mulan premierjét.

192
Mulan

Immáron biztosnak tűnik, hogy júliusban nem indulhat újra a blockbuster-szezon, hiszen a Warner tegnapi bejelentését követően, mely szerint a legújabb Nolan-filmre egészen augusztus 12-ig kell várnunk, ma hajnalban a Disney is közölte, hogy a következő előszereplős feldolgozásukat csak augusztus 21-én küldik a mozikba. A Disney így fogalmaz a közleményében:

Annak ellenére, hogy a vírushelyzet megváltoztatta a terveinket a Mulannal kapcsolatban, mi továbbra is hiszünk a film üzenetében, mely a remény és az állhatatosság fontosságát hangsúlyozza. Egy ilyen helyzet azonban tőlünk is nagyfokú rugalmasságot vár el, így ezt a döntést meg kellett hoznunk. Mindemellett azonban mindenkit biztosíthatunk arról, hogy Niki Caro rendező és fantasztikus szereplőgárdája egy gyönyörű, epikus, és érzelmes filmet alkottak, mely minden mozis kívánalomnak megfelel. Épp ezért gondoljuk, hogy feltétlen ott kell bemutatnunk, amint erre lehetőség nyílik.

Iparági források szerint egyébként a Disney semmiképpen sem szeretett volna az első fecske lenne az újranyitó mozikban, a fentebb taglaltak mellett ez is szempont lehetett a döntésnél. Illetve ennél a filmnél azt is fontos kiemelni, hogy a 200 millió dolláros költségvetés egy jelentős részét Kínában szerették volna behozni, ahol azonban a mozik jelenleg is zárva tartanak. A Mulant eredetileg még március 27-én mutatták volna be világszerte, ám addigra az új típusú koronavírus szinte minden országban megjelent.

Az már egy másik kérdés, hogy mi tévők lesznek az olyan nagy mozihálózatok, mint az AMC, a Regal és a Cinemark, de nem kell olyan messzire utazni, elég csak felhozni példaként a magyarországi a Cinema City-t, ami csütörtökön tett bejelentést. A Cinema City július 2-án megnyitja a kapuit, ám kommünikében úgy fogalmazott, hogy már nagyon várják a Mulan és a Tenet bemutatóját.

A Mulan új premierdátuma tehát augusztus 21.

Mulan

Szerző

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jégvarázs 2.
Filmek

A Disney egyszerre dolgozik a Jégvarázs 3. és 4. részén

A Jégvarázs több folytatásán is dolgozik a Disney.

Dwayne Johnson
Filmek

Dwayne Johnson egy dallal jelentette be, mi lesz a következő filmje

Dwayne Johnson élő műsorban árulta el a rajongóknak, hogy melyik projektben láthatjuk...

The Walt Disney
Filmek

A Disney 100. születésnapja alkalmából nagyszabású kampányra készül

A Kívánság című filmmel kezdetét vette a Disney ünnepi kampánya.