Főoldal Filmek A Disney+ Lando sorozata helyett végül film készül
Filmek

A Disney+ Lando sorozata helyett végül film készül

Már nem sorozat készül a messzi-messzi galaxis legendás csempészéről, mert a Lando egy film lesz.

150
Lando Calrissian

A Lucasfilm több projektet is bejelentett a messzi-messzi galaxisból, ám ezekből csak néhány készült el. A Lando az egyik ilyen, amiről először 3 éve hallottunk, áprilisban azonban biztató hírek érkeztek Donald Glover karakterének visszatéréséről. Azután nyáron kiderült, hogy a színész testvérével közösen dolgozik a sorozaton, most pedig újabb változásról számoltak be.

A Lando-sorozat terveiről először még 2020 decemberében értesültünk. A Lucasfilm akkor bejelentette a Disney részvényeseinek tartott évértékelő beszámolóján, hogy Justin Simien lesz a showrunner a projektben, a főszerepet pedig a Solo: Egy Star Wars-történetből ismert Donald Glover fogja játszani. Ez volt az első és egyben utolsó konkrét hír a sorozatról. Glover gyakran kitért a kérdések elől, hogy mikor készül el a sorozat, és egyáltalán látjuk-e még Billy Dee Williams legendás karakterének fiatalabb másában.

Simien többször megkapta a kérdést, hogy mikor láthatjuk a sorozatot, de a filmes csak annyit tudott elmondani, hogy a bejelentés óta semmit se hallott a projektről. Ő maga is a közösségi médiából értesült arról, hogy a Disney nem tett le a sorozatról, és Glover testvérével (Stephen Glover) közösen írja a forgatókönyvet.

Stephent, aki az Atlanta vezető sztori szerkesztője volt, nemrég arról kérdezték, hogy hol tartanak a munkával, miközben megerősítette a róla és Donaldról szóló híreket, miszerint együtt dolgoznak a spin-offon. Az egykori Disney+ tévésorozatból azonban most már film készül.

Ez még csak nem is sorozat… az ötlet jelenleg az, hogy filmet csináljunk. Így állunk most, de a sztrájkok miatt nem halad a munka.

Stephen Glover

Nem okozott nagy meglepetést a Lucasfilm döntése, hogy inkább mozifilm készüljön. A Disney vezérigazgatója, Bob Iger korábban utalt rá, hogy szeretné visszahozni a Star Wars-t a mozikba, és kevesebbet költeni a streamingre. A franchise egyik legnépszerűbb mellékszereplőjéről beszélünk, az antológiafilm közkedvelt karakteréről, ami jó eséllyel kasszasiker lehet.

Amikor a Solo: Egy Star Wars-történet bemutatásra került 2018. május 25-én Észak-Amerikában, a kritikusoktól többnyire pozitív kritikákat kapott, az ítészek dicsérték a színészeket (különösen Ehrenreichet és Glovert), a látványt, a zenét és az akciójeleneteket.

Akadtak azonban olyanok is, akik a történetet és a forgatókönyvet kritizálták, és végül az első élőszereplős Star Wars-film lett, ami megbukott a jegyeladásokban. A film mindössze 393,2 millió dolláros bevételt hozott világszerte, ami megpecsételte a mellékfilmek sorsát, sőt, a filmgyártás is leállt a stúdiónál, s csak sorozatokra fókuszált az elmúlt években.

Solo: Egy Star Wars-történet

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...