Főoldal Sorozatok A Lando eredeti showrunnerje a közösségi médiában tudta meg, hogy leváltották
Sorozatok

A Lando eredeti showrunnerje a közösségi médiában tudta meg, hogy leváltották

Miközben Hollywoodban a jobb bánásmódért sztrájkolnak, a Lando showrunnerje a médiából tudta meg, hogy kirúgták.

250
Solo: Egy Star Wars-történet

A Lando című sorozat írójának és showrunnerének, Justin Simiennek nem mondták el, hogy lecserélik, és csak a közösségi médiának köszönhetően tudta meg, hogy időközben leváltották. A Disney+ sorozatát lassan 3 éve, hogy bejelentették, de még egy jelenetet nem vettek fel belőle, ám bizakodhatnak a rajongók.

Egy Instagram-bejegyzésben Simien egy cikkre reagált, amelyben megerősítette, hogy Donald Glover és testvére, Stephen veszik át az írói feladatokat a készülő Star Wars tévésorozatban.

“Ezt én most tudtam meg” – írta. “Donald egy nemzeti kincs. Örülök, hogy ő és Stephen a maguk módján vihetik tovább a karaktert. Alig várom, hogy lássam. Szurkolok mindenkinek.”

Nem éppen a legjobb módját választották a stúdiónál, hogy közöljék a hírt az érintettel, különösen a folyamatban lévő WGA írósztrájk miatt, amely továbbra is a hollywoodi írók jobb bánásmódjáért küzd. Sajnos láttunk már hasonló példát a múltban, nem egyszeri esetről van szó, hogy milyen kegyetlen módon bánnak az írókkal a nagy stúdiók.

Simien nemrég úgy fogalmazott, hogy “fogalma sincs”, mi történik a sorozattal, ami kétségessé tette, hogy a sorozat egyáltalán folytatódik-e. “A szívemet beleadtam ebbe a sorozatba, és rengeteg időt töltöttem azzal, hogy egy igazán nagyszerű show-t hozzunk össze” – magyarázta. “Úgy érzem, hogy mindenki szereti és azt mondták, hogy az ütemezés miatt szüneteltetnünk kellett, ezt a frissítést kaptam [2020-ban], néhány évvel ezelőtt. Szóval, nem tudom, fogalmam sincs, mi van vele”.

A sorozatot eredetileg 2020 decemberében jelentették be, de azóta nem sokat hallottunk róla. A Solo: Egy Star Wars-történet fiaskója után a Disney mindent lesöpört az asztalról, az addig bejelentett antológiafilmeket elvette, és a folytatástrilógia után csak élőszereplős sorozatokra fókuszált.

Bár a Lucasfilm még nem erősítette meg, hogy Donald Glover visszatér-e Lando szerepébe, a sorozat társszerzőjeként már biztosnak tűnik. Az év elején Glover megerősítette, hogy tárgyalnak a visszatérésről, amit áprilisban Kathleen Kennedy is megerősített.

Solo: Egy Star Wars-történet
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.