Főoldal Filmek A Disney ismét eltolta Matthew Vaughn rendezőtől a King’s Man: A kezdetek előzményfilmet
Filmek

A Disney ismét eltolta Matthew Vaughn rendezőtől a King’s Man: A kezdetek előzményfilmet

Csak jövőre érkezik a Kingsman-széria előzménye.

624
King's Man: A kezdetek
Ralph Fiennes as Oxford in 20th Century Studios’ THE KING’S MAN. Photo Credit: Courtesy of 20th Century Studios. © 2020 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Nem túl meglepő döntés a Disney részéről, ám annál kiábrándítóbb. A Deadline megerősítette, hogy a 20th Century Studios fanfárja alatt érkező King’s Man: A kezdetek szeptember 18-ai bemutatóját a Disney majdnem fél évvel eltolta, így a filmet csak 2021. február 26-án fogják bemutatni a mozikban. Őszintén szólva egyáltalán nem vagyunk meglepve a döntéstől, hiszen a bemutatóhoz közeledve a film reklámozásával leállt a mikiegeres cég. A helyzeten tovább rontott, hogy az Egyesült Államokban a helyzet nem olyan ütemben javul, mint azt korábban remélték. Sok mozi még mindig nem nyitott ki.

A Disney hasonló okok miatt döntött úgy, hogy a Mulan premierjét nem fogják elhalasztani, hanem a Disney+ streamingszolgáltatón fogják bemutatni, ám a lap cikkében ezt elvetette. Állítása szerint a stúdió eltökélt amellett, hogy a Kingsman: A titkos szolgálat előzményét a moziban mutassák be. De erre csak akkor kerülhet sor, ha az óceán mindkét partján kinyitottak a mozik.

Nehéz megmondani, hogy milyen gyorsan tér vissza az élet a régi kerékvágásba, s a mozik mikor fognak teljes gőzzel üzemelni. Minden attól függ, hogy mikor kerül kereskedelmi forgalomba az első vakcina. Bár az első fecske megérkezett a héten, Christopher Nolantól a Tenet, amit a koronavírus-járvány után először mutatnak be a mozikban. Sok függ attól is, hogy a Tenet hogyan teljesít a mozik kasszái előtt.

A Disney döntését azzal is lehet magyarázni, hogy az előszereplős Mulannal ellentétbe a Vaughn filmje R-besorolást kapott, ez pedig nem illik bele abba a kísérleti modellbe, amivel próbálkozik a stúdió. A Mulan jövő hónapban debütál a Disney+-on $29,99 összegért.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

King's man: A kezdetek
Filmkritikák

King’s Man: A kezdetek kritika  

Az előzmény vajon hozza az azt őrült tempót, ami megfigyelhető volt az...