Wide Screen
Image default
Filmek

A Disney CEO a Fekete Özvegy-film Disney+ debütálásáról is utalt?

A Fekete Özvegy egyből Disney+-ra?

A Disney még tavasszal kinevezett új elnök-vezérigazgatója, Bob Chapek arról beszélt az egyik vezetői telefonhívásban, hogy nem tolják tovább a Mulan bemutatóját, hanem közvetlen a Disney+ streamingszolgáltatón fogják bemutatni, de mindezt úgy, hogy pótdíj ellenében, vagyis egyszeri 29,99 dollárért cserébe megkapják a filmet az előfizetők. Ilyenre nem volt példa korábban a szolgáltatón, ez az első, hogy premier filmért extra díjat kér a szolgáltató.

Az eset után természetesen mindenki arra kíváncsi, hogy a Scarlett Johansson nevével fémjelzett Fekete Özvegy hasonló sorsra jut-e, vagy kitartanak a mozik mellett. A film mellett jelenleg november 5.-i dátum szerepel, de mondanunk sem kell, hogy ez bármikor változhat. Jelenleg nem túl valószínű, hogy a Mulan után ezt a filmet is a Disney+ streamingszolgáltatón tegyék elérhetővé, de bármi megtörténhet.

A Disney elnöke, Bob Chapek a Mulan bejelentése után a következőt mondta el beszédében:

Nagyon örülünk, hogy képesek vagyunk bemutatni a Mulant fogyasztói bázisunknak, amire nagyon, nagyon rég vártunk. A Mulan egyszeri termék. Ennek ellenére nagyon érdekesnek találjuk, hogy képesek vagyunk egy új ajánlatot tenni előfizetőinknek 29,99 dolláros áron, amiből tanulhatunk és meglátjuk, hogy mi történik majd nemcsak az előfizetők számának növekedése szempontjából, hanem a tranzakciók számából is, amit ezzel a PVOD formával tapasztalunk.Bob Chapek

Chapek nem mondta ki, hogy innentől ez bevett szokásnak minősül majd, s esetleg a Fekete Özvegyet is így fogják bemutatni, de ahogy fogalmazott, ha beválik ez a modell, akkor miért ne alkalmaznák más alkotásoknál is. A Mulan esetében még működhetett is volna a folyamatos eltolás, de egy olyan filmnél, amire egy filmsorozatot építenek fel, már nagyon veszélyesnek bizonyult volna. Láttuk, hogy néhány film miatt a teljes 4. fázis felborult a Marvel Moziverzum berkein belül, évekkel kellett eltolni a bejelentett alkotásokat, és a Disney+ sorozatokat sem tudják így bemutatni.

Szeptember első felében okosabbak leszünk, árgus szemekkel figyeljük majd, hogyan teljesít majd a Mulan a Disneynél, mert siker esetében több stúdió is meglovagolhatja ezt a modellt, ahogy tette azt korábban a Universal Pictures a Trollok a világ körül animációs folytatással.

Még több a témában...

Moon Knight Disney+ sorozat főszerepére Keanu Reeves-t szemelte ki a Marvel Studios

Kévés Bence Mihály

Richard E. Grant megerősítette, hogy Tom Hiddleston oldalán ő is szerepelni fog a Loki Disney+ sorozatban

Kévés Bence Mihály

Samuel L. Jackson visszatér Nick Fury szerepében egy cím nélküli Marvel Disney+ sorozatban

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat