Wide Screen
Image default
Filmek

A Fekete Özvegy-film csaknem harminc perc tömör IMAX élményt ígér

Sok jelenetet IMAX minőségben filmeztek.

A Marvel Studios idei első filmjét még mindig nem mutatták be, pedig a Fekete Özvegy-filmet eredetileg április végén látták volna a rajongók hazánkban, ám a koronavírus-járvány miatt törölni kellett a premiert. A Disney november 5-ére tolta a bemutatót, s legutóbbi kommünikéjükben még mindig ragaszkodnak ahhoz, hogy ősszel bemutassák Scarlett Johansson nevével fémjelzett filmet, ám ez bármikor változhat a dolgok alakulásával.

Az IMAX részvényesei között zajló telefonbeszélgetés szerint a Fekete Özvegy-film durván harminc pernyi olyan jelenetet tartalmaz, ami a megszokottnál nagyobb felbontásban rögzítettek, azaz 1.90:1 képarányban szemben a 2.40:1-hez. Konyhanyelven ez annyit tesz, hogy egy jelenet képkockája durván 26 százalékkal nagyobb az átlagnál. Ebből a telefonbeszélgetésből nem derült ki, hogy pontosan melyik jelenetet filmezték IMAX-kamerával, de az eredmény szembetűnő lesz.

Bár az IMAX nem új keletű, már a 2009-es Avatar-filmet is ebben a formátumban mutatták be, de sokáig nem tudtak teljes értékű filmet készíteni erre a hatalmas vászonra, hiszen nem állt rendelkezésre kamera. A Marvel ebben is úttörőnek számít, hiszen ahogy legurult az első ilyen kamera a futószalagról, a Russo testvérek már kézbe is vették a Végtelen háború filmezése során. Később aztán Christopher Nolan is előszeretettel használta ezt a formátumot – csak bizonyos jeleneteket filmeztek IMAX-formátumban, a többit konvertálták -, bár a technológia már adott, nagyon költséges, így sok alkotás kerüli továbbra is az élmény ezen műfaját.

Még több a témában...

Minden, amit a Marvel’s Avengers bétájáról tudunk

Szarka Roland

Hatalmas, ahogy Benedict Cumberbatch a Doctor Strange forgatása után jelmezben besétál egy képregényboltba

Kévés Bence Mihály

Katherine Langford elmesélte, milyen érzés volt, hogy az egész jelenetét kivágták a Végjátékból

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat