Wide Screen
Image default
Filmek

Bob Iger azonnali hatállyal lemondott a Disney elnökségéről, helyét Bob Chapek vette át

Egy korszak zárult le Bob Iger távozásával, aki azonnali hatállyal lemondott a The Walt Disney elnökségéről.

Egy korszak zárult le Bob Iger távozásával, aki azonnali hatállyal lemondott a The Walt Disney elnökségéről.

Több egymástól független jelentés is arról számolt be reggelre, hogy Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója lemond, helyét pedig Bob Chapek veszi át, ugyanakkor 2021. december 31-éig ügyvezető elnöki pozíciójáról nem mond le, azt továbbra is betölti a mikiegeres cég életében.

Iger egészen 2005 óta töltött be elnök-vezérigazgató szerepet a Disney élén. Az elmúlt néhány évben a Disney hatalmas drámai módon megnőtt, Iger felügyelte a legendás Pixar, a Marvel Studios, a Lucasfilm és a Fox stúdió felvásárlását is. A Disney sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2019-ben hét olyan filmet is bemutattak, melyek bevételei egyenként egymilliárd dollár fölé szöktek.

Bob Iger hivatalos közleményében úgy fogalmazott, hogy a sikerek következtében eljött az idő az őrségváltásra, átadja pozícióját.

A Disney közvetlen fogyasztói üzletek és a 20th Century Fox beolvasztás sikereivel úgy gondolom, hogy ez az optimális idő egy új elnök-vezérigazgató kinevezésre. Nagyon bízom Bobban, és nagyon várom, hogy az elkövetkező 22 hónapban szorosan együttműködjek vele, miután elvállalja az új szerepet, s mélyebbre ássa magát a Disney sokoldalú globális vállalkozásaiba és működésébe, miközben én továbbra is a vállalat kreatív erőfeszítéseire összpontosítok.
Bob Iger

Tagadhatatlan, hogy Iger példátlan sikerre vezette a céget, azonban Chapek utód nem idegen a stúdió életében, hiszen már 1993 óta jelen van a Disneynél, 2018 óta pedig a Disney Parks, Experiences és a Products elnöke. Hogy milyen hatalmi változást ránt magával az új CEO kinevezés, lesznek-e még átszerveződések a stúdió életében, nem tudni.

Még több a témában...

Disney-filmek reggeltől estig – tölts egy mesés napot az HBO-val!

Kévés Bence Mihály

A Disney ismét eltolta a Mulan premierjét

Vigh Martin

Margot Robbie lesz az új A Karib-tenger kalózai főszereplője

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat