Bob Iger

Bob Iger azonnali hatállyal lemondott a Disney elnökségéről, helyét Bob Chapek vette át

Egy korszak zárult le Bob Iger távozásával, aki azonnali hatállyal lemondott a The Walt Disney elnökségéről.

Egy korszak zárult le Bob Iger távozásával, aki azonnali hatállyal lemondott a The Walt Disney elnökségéről.

Több egymástól független jelentés is arról számolt be reggelre, hogy Bob Iger, a Disney elnök-vezérigazgatója lemond, helyét pedig Bob Chapek veszi át, ugyanakkor 2021. december 31-éig ügyvezető elnöki pozíciójáról nem mond le, azt továbbra is betölti a mikiegeres cég életében.

Iger egészen 2005 óta töltött be elnök-vezérigazgató szerepet a Disney élén. Az elmúlt néhány évben a Disney hatalmas drámai módon megnőtt, Iger felügyelte a legendás Pixar, a Marvel Studios, a Lucasfilm és a Fox stúdió felvásárlását is. A Disney sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2019-ben hét olyan filmet is bemutattak, melyek bevételei egyenként egymilliárd dollár fölé szöktek.

Bob Iger hivatalos közleményében úgy fogalmazott, hogy a sikerek következtében eljött az idő az őrségváltásra, átadja pozícióját.

Tagadhatatlan, hogy Iger példátlan sikerre vezette a céget, azonban Chapek utód nem idegen a stúdió életében, hiszen már 1993 óta jelen van a Disneynél, 2018 óta pedig a Disney Parks, Experiences és a Products elnöke. Hogy milyen hatalmi változást ránt magával az új CEO kinevezés, lesznek-e még átszerveződések a stúdió életében, nem tudni.

Total
14
Shares
Previous Article
Pókember

Tom Holland szerint a Sony Pictures csodálatos tervvel állt elő, ha Pókembernek mennie kellett volna a Marveltől

Next Article

Aston Martinnal érkezik a februári Gran Turismo Sport frissítés

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!