Főoldal Filmek A Discovery írója, Kalinda Vazquez egy új Star Trek-filmen dolgozik
Filmek

A Discovery írója, Kalinda Vazquez egy új Star Trek-filmen dolgozik

Jön az új Star Trek-film.

415
Star Trek

A jelek szerint a Paramount Pictures nem mondott le teljesen a Star Trek franchiseról, csak egy kis időt hagyott a következő rész előtt. A legfrissebb hírek szerint ugyanis Kalinda Vazquez dolgozik a következő filmen, méghozzá egy olyan eredeti rész van készülőben, ami a klasszikus Enterprise legénységéről fog szólni.

A Deadline úgy tudja, hogy a stúdió a Star Trek: Discovery, a Nikita és a Fear the Waling Dead című sorozatok íróját kérte fel a történet megírására. Kevés információ áll rendelkezésre az új projektről, de akárcsak az előző három résznél, ezúttal is J.J. Abrams lesz a producer a Bad Robot produkciós cégével felvértezve.

Abrams 2009-ben készített új Star Trek-filmet, majd annak a folytatását négy évvel később Star Trek – Sötétségben címen. A trilógia befejező részét 2016-ban végül Justin Lin vette, s Star Trek: Mindenen túl néven került a mozikba a film. Többször is felmerült egy negyedik rész gondolata, amit S.J. Clarkson rendezőnő forgatott volna, s a franchise történetében először lett volna egy női gonosztevője a filmnek. Sokáig kitartottak a projekt mellett, míg Chris Pine és Chris Hemsworth távoztak, s ezzel gyakorlatilag a projekt sorsa is megpecsételődött. Majd Quentin Tarantino is bejelentkezett egy R-besorolású részre, de ebből sem lett semmi.

Mivel egy eredetfilmről lesz szó, szinte kizárhatjuk, hogy a korábbi filmekből bármelyik szereplő visszatér majd az új részben, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg. Nemrég azt is megtudtuk, hogy Vazquez a Trónok harca franchise atyjával, George R.R. Martin-nal állt össze egy új HBO sorozatra, amiben Roger Zelazny sci-fi novelláját, a Roeadmarks-ot fogják feldolgozni a képernyőn. De az írónő neve mellett találhatunk még Marvel sorozatot (Runaways), a Volt egyszer egy… Hollywood, a Tökéletes célpont vagy a Prison Break. Szóval egy rendkívül népszerű és sok műfajban jártas íróra talált az új Star Trek-film, ami bizakodásra ad okot, hogy egy jó filmet kapunk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Trek
Filmek

A légikísérő készítője dolgozik a Star Trek 4. forgatókönyvén

Felcsillant egy remény, hogy még elkészülhet a Star Trek 4.

Star Trek
Filmek

Az Andor rendezőjével készül az új Star Trek

Mondjuk a részleteket, hogy mit lehet tudni a fejlesztés alatt álló új...