A Comcast visszalépett, a Disney már markában érzi a Foxot

A Disney közelebb került, hogy visszaszerezze a Fantasztikus Négyes és az X-Menek jogait miután a Comcast visszalépett.

A Disney közelebb került, hogy visszaszerezze a Fantasztikus Négyes és az X-Menek jogait miután a Comcast visszalépett.

A Comic-Conra időzítették a nagy hírt, miszerint a Comcast kiszáll a versenyből, és ezzel a Disney előtt elhárul minden akadály, hogy visszakapja a Fantasztikus Négyes és az X-Menek jogait, meg persze még azt a több tucat egyéb értékes jogot, ami most a Fox tulajdonában áll (például az Avatar, a Predator, az Alien, a Kingsman és még sorolhatnánk a világsikerű alkotásokat).

A háború még tavaly elkezdődött, amikor a Disney 52,5 milliárd dolláros ajánlatot tett a Foxért, majd a Comcast rálicitált a mikiegeres cég ajánlatára, és 65 milliárd dollárt adott volna Hollywood legnagyobb múlttal bíró stúdióért. A Disney ezt nem nézte jó szemmel, s most nyáron egy 71,3 milliárd dolláros ajánlatot tett a Foxnak, illetve a Fox teljes adósságát kifizetik (13,8 milliárd dollár), amire a befektetők már rámondták az igent, de egészen eddig a pillanatig úgy hittük, hogy a Comcast tesz egy újabb próbálkozást. San Diegoban viszont kiderült, hogy a Comcast inkább az európai székhelyű műholdas tévétársaságot, a Sky csoportot fogja felvásárolni, legalábbis azt szeretné. Brian L. Roberts a Comcast vezérigazgatója, aki hivatalos közleményében így fogalmazott:

A Comcast nem áll szándékában tovább megvásárolni a 21th Century Fox stúdiót, így inkább a Sky-nak tett ajánlatára fog most koncentrálni. Szeretnénk gratulálni Bob Igernek és a Disney csapatnak, és gratulációinkat fejezzük ki Murdoch családnak és a Foxnak, hogy ilyen vonzó és tiszteletbeli céget hoztak létre.

Úgy tűnik, hogy sok rajongó álma válik valóra a jövőben, mert több Marvel képregény karaktere is visszakerül a Disneyhez, akik már nagyon várják, hogy felhasználják őket a Marvel Moziverzumban. Kevin Feige elnök korábban úgy fogalmazott, hogy csak a telefont várja, amikor zöld lámpát kap az X-Menek és a Fantasztikus Négyes jogaira, akiket hamarosan a Bosszúállók oldalán látunk majd az univerzumban.

Total
0
Shares
Previous Article
Ragadozó

[SDCC 2018] Frappáns posztert kapott a Predator – A ragadozó

Next Article
James Gunn

A Disney kirúgta James Gunn rendezőt régi tweetjei miatt

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!