A Disney 71,3 milliárd dollárral rálicitált a Comcast ajánlatára

A Disney új ajánlatot tett a 20th Century Foxért, most a licit 71,3 milliárd dolláron áll. Kié lesz a Fox?

A Disney új ajánlatot tett a 20th Century Foxért, most a licit 71,3 milliárd dolláron áll. Kié lesz a Fox?

Sokán már borítékolták, hogy a Comcast a 65 milliárd dolláros ajánlatával nem fog versenyezni a Disney, azonban a tegnapi hírek után ma új ajánlatot tett a mikiegeres cég, így most 71,3 milliárd dollárt készek kifizetni Hollywood egyik legnagyobb stúdiójáért. A cél egyértelmű, megszerezni a stúdiót, és a jogokat, hogy bővítsék a Marvel Moziverzumot.

Bob Iger a Disney igazgatója egy közleményt is kiadott a licit után:

A 21th Centruy Fox megszerzése jelentős pénzügyi értékeket képvisel mindkét félnek, és az elmúlt hat hónap integrációs tervezés után még lelkesebbek és magabiztosabbak vagyunk, hogy a Fox sikeresen beilleszkedjék. A szórakoztató ipar dinamikusan változik, és a Disney, illetve a Fox páratlan gyűjteménye lehetővé tenné számunkra, hogy vonzóbb, magasabb színvonalú tartalmakat gyártsunk, bővítsük tartalmunkat, valamint személyre szabottabb és szórakoztató élményekkel elégítsük ki a világszerte növekvő fogyasztói réteget.

Iger nyilatkozata nagyon úgy hangzik, hogy a Disney foggal, körömmel ragaszkodni fog a Foxért, és kész bármennyit megadni, csakhogy visszakapják a jogokat, és egyben újakra tegyenek szert, mint például James Cameron kezei alatt készülő Avatar-folytatásokra, az Alien és Predator franchiseokra, de a legfontosabb, hogy az X-Menek és A Fantasztikus Négyes a Marvelhez kerüljön. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a végső döntés a Foxé, tehát még ennek ellenére is dönthetnek úgy a részvényesek, hogy inkább a Comcast ajánlatát választják, bár ezt kötve hisszük.

Total
0
Shares
Previous Article

Egy világsztárt szeretnének Joker eredetfilmjébe

Next Article

Billy Dee Williams visszatérhet a Star Wars: Episode IX-ben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!